Skocz do zawartości

Księgarnia postawiona na bazie XML

damo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wkrótce planuję otworzyć księgarnię internetową i pomyślałem że zanim to ejdnak nastąpi( za ok 3 miesiące) dobrze byłoby wypozycjonować domenę.

Jeżeli postawię księgarnię na danych z XML w oparciu o inną na zasadzie , to myślę żę adres powinien zdobyć trochę na wartości w Google w tym czasie.

Co o tym myślicie? Czy to jest dobry pomysł? A może lepiej serwis z treścią? Tylko że wtedy wiele katalogów odrzuci mi stronę jeśli będę chciał ją opisać księgarnia

Druga sprawa, czy znacie jakieś sposoby aby zdobyć kod na taką stronę z XML?

Słyszałem że nie jest to trudne i dla kogoś kto się zna to pół godziny roboty.

Jakiś gotowy skrypt z którego być może korzystaliście?

Proszę o poradę

Pozdrawiam

Księgarnia na natywnej bazie XML ? Co to za koncepcja ja ty chesz to obsługiwać ?

Nie ma znaczenia co będzie zródłem contentu na stronie czy plik tekstowy, baza danych, XML itd...

Jak widzę w Twoim przypadku gdzieś tam dzwoni, ale nie wiadomo gdzie :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masz MMP rację... ;)

Może księgarnia udostępniające swoje zasoby w formacie XML ( w koncu trzeba miec ich zgodę ) udostępnia oskryptowanie do przetwarzania ich XML Moim zdaniem tak mogło by to wyglądać.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ok widzę że nie wszyscy mnie rozumieją albo i ja się chyba źle wyraziłem:)

Tak ksiągarnie udostępniają bazy XML i jeśli się zapiszesz do programu partnerskiego możesz otworzyć własną na podstawie tej bazy( czyli taką kopię ich księgarni)

Otwierając taką księgarnie google indeksuje mnie tym samy pod słowa kluczowe które będę chciał na moją własną prawdziwą księgarnię za 3 mies.

Tylko może i faktycznie lepiej byłoby nie kombinować tylko zrobić stronkę ze zbiorem tematycznych artykułów .

Kolejna kwestia : czy wiecie jak zdobyć kod do czegoś takiej księgarni postawionej na XML? Kilka osób się chwaliło że to dla nich 15 min roboty ale nikt nie chce tego udostępnić

Kolejna kwestia : czy wiecie jak zdobyć kod do czegoś takiej księgarni postawionej na XML? Kilka osób się chwaliło że to dla nich 15 min roboty ale nikt nie chce tego udostępnić
Czy wiecie :blink: To nie jest kwestia czy MY wiemy, ale czy ty wiesz jak php obsługuje XML. W PHP 5 są do tego odpowiednie rozwiązania wygodne rozwiązania. Tak czy inaczej z całą pewnością nie jest to kwestia 5 czy 30 minut...

np: przeksztalcanie dokumentu xml z wykorzystaniem arkusza xsl

SimpleXML nadchodzi!

dużo jest o tym w sieci..

Ale, jak będziesz korzystał z zasobów księgarni dla celów własnych celów bez ich zgody będzie to niezgodne z prawem i możesz popaść w kłopoty zgłasza startują już z własną. Będziesz persona non grata w tym środowisku ;)

Co więcej księgarnia z jakiej będziesz ściągał XML-e bedzie o tym wiedzieć

Ale, jak będziesz korzystał z zasobów księgarni dla celów własnych celów bez ich zgody będzie to niezgodne z prawem i możesz popaść w kłopoty zgłasza startują już z własną. Będziesz persona non grata w tym środowisku ;)

Co więcej księgarnia z jakiej będziesz ściągał XML-e bedzie o tym wiedzieć

No niezupełnie , bo przecież przez trzy miesiące zdobywam im klientów i dzięki mnie zarabiają także nie sądzę żeby było to cokolwiek niemoralnego. A to że potem zmieniam serwis i rezygnuję z bycia ich partnerem to już trudno, zrezygnować można w każdej chwili.

Ale jak tak myślę to chyba odejdę od tego pomysłu, lepiej zbudować jakąś statyczną stronę lub postawić na szybko mały portal i wkleić kilkanaście artykułów, aktualizując często stronę.

Kolejna rzecz- stawiając taką księgarnie na XML zdobywam klientów dla swojego konkurenta- a to chyba nie byłoby dobre posunięcie.

Faktycznie masz mózg zlasowany wiec pisać też nie powinieneś nowych :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności