Skocz do zawartości

Wyrażenie zgody na wykorzystanie zdjęć

brn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedługo będę otwierał portal internetowy z konkretnej branży. Będę chciał wykorzystać zdjęcia różnych firm, które są właścicielami tych zdjęć i będą publikowane wraz z artykułem na portalu. Nie chce tutaj naruszać jakichkolwiek praw autorskich i w ten sposób chcę skontaktować się tymi firmami, od których będą wykorzystywane zdjęcia na potrzeby artykułu. Chcę to załatwić za pomocą maila, ale nie mam zielonego pojęcia jak to ugryźć od strony prawnej, aby w przypadku jakichkolwiek roszczeń od strony firmy, która wcześniej wyraziła zgodę.

1 godzinę temu, brn napisał:

Chcę to załatwić za pomocą maila, ale nie mam zielonego pojęcia jak to ugryźć od strony prawnej, aby w przypadku jakichkolwiek roszczeń od strony firmy, która wcześniej wyraziła zgodę.

W pierwszej kolejności skontaktuj się z firmami telefonicznie czy mailowo i dopytaj sie o zasady wykorzystania zdjeć. Jedne firmy udzielają mailowej zgody, drugie wymagają podpisania umowy licencyjnej. W zasadzie każda firma stosuje inne zasady.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności