Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu internetowego

Jakon

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przeciętnie jest to od 2-5 podstron

Czyli dość szybko opuszczają stronę. Może to być spowodowane:

- nie znajdują tego co szukali

- nie odnajdują się na stronie (nie potrafią z niej korzystać)

- strona zbyt długo się ładuje (powoduje frustrację)

- nie mają zaufania do witryny i ją opuszczają

- strona ma zbyt mało treści

- jest nieczytelna - źle dobrane fonty do tła, wielkość fontów, układ treści

- układ strony odbiega od przyzwyczajeń userów

Wnioski pozostawiam do wyciągnięcia.

Pozdrawiam

Paweł

mowie o sytuacji ze ilosc wejsc w miesiacu w takiej ilosci nie daje wg szans na sprzedaz to jest 100 osob w miesiacu (srednio) 3 na dzien

Pry zalozeniu ze bedzie tych wejsc powiedzmy 100 dziennie istnieje szansa iz przy nie wiem jakiej stronie bedzie co ktorys dzien sprzedaz :(

wszystko zalezne jest od tego co sprzedajemy ( wjednej branzy bedzie musialo wejsc 5 osob dziennie w innej 10.000)

Na poczatku bez boksów i pozycjonowania (oplaci sie pozniej) nie bedzie wejsc i nie bedzie sprzedazy

Fakt to co jest jest do niczego ale nie znaczy to ze komus sie to nie spodoba - widzialem gorsze strony gdzie ludzie sprzedawali (kwestia czy wlasciciel liczy na kokosy czy na zwrot kosztów) - w kazdym z tych przypadków stronka musi byc zmieniona

Nie chodzi bowiem o to by "coś" sprzedać ale o to by sprzedawać ciągle i dużo

To zalezy od powyzszego czyli co wlasciciel chce osiagnąc (kwestia co rozumiemy pod pojeciem duzo)

dla jednego bedzie to 5 sprzedazy dla innego 10.000

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

sttorm - nie neguję tego co napisałeś wyżej. Szkoda tylko "zajeździć" użytkowników, którzy później mogą już omijać serwis. Należy to też brać pod uwagę. Kolejność działań powinna zawsze być następująca:

- przygotowanie serwisu

- testy własne serwisu

- testy użytkownika

- poprawki

- kampania promocyjna

(kolejność w uproszczeniu)

W tym przypadku zostały pominięte niektóre elementy, choćby testy użytkownika.

Wynik jest taki, że serwis nie spełnia oczekiwań i IMHO nawet jeśli będzie 10 razy tyle wejść co teraz nie da to wyników w postaci sprzedaży - i w tym punnkcie chyba się wszyscy zgadzamy.

Pry zalozeniu ze bedzie tych wejsc powiedzmy 100 dziennie istnieje szansa iz przy nie wiem jakiej stronie bedzie co ktorys dzien sprzedaz :(

NIE BĘDZIE -

przestańcie traktować klientów jak durniów - nawet 10 000 wejść na słabą stronę ze słabym towarem i złymi cenami nie da JEDNEGO zakupu.

Wiem co pisze - obserwuję moich klientów - szczegółów nie przytoczę bo obowiazuje mnie tajmnica zadowodowa, ale przede wszystkim dobry musi być sklep a pozycjonowanie tylko mu POMOŻE. Powiem nawet więcej. DOBRY sklep sprzeda nawet bez pozycji w Google (wiadomo, że nie atka dużo, ale jednak), ZŁY nie sprzeda nic nawet przy tysiącach wejśc.

Mimo braku wiedzy i umiejętności będę dalej próbował ponieważ mnie to interesuje i bardzo lubię się tym zajmować.

zrobię sklep od nowa z uwzględnieniem waszych wskazówek

W końcu każdy od czegoś zaczynał :(

Dzieki chłopaki za pomoc

Jakby ktoś chciał mi jeszcze coś podpowiedzieć lub pomóc to zapraszam na gg 6888175 lub mail ;)

ja mowie na przykladzie jednej osoby ktora miala strone do niczego (dala strone tu do oceny - jak ktos to okreslil uciekl z niej za nim cokolwiek przeczytal) a jednak miala male sprzedazy nie byly one duze ale byly.

Fakt liczy sie wyglad strony jednak przy tej ilosci odwiedzin to ja nie widze szans na sprzedaz nie wiadomo jak by strona wygladala - statystyki moga przecziez zliczyc wejscia autota strony jesli nie ma swojego IP zablokowanego)

co trza zrobic zmienic strone - darmowych skryptów jest sporo - ja korzystam z dwoch (oba zostaly podane tu przez innych)

zaczac porzadna reklame - bez tego nic sie nie zrobi - gdyz nikt na ta strone nie trafi :D

BANERY REKLAMOWE

ja mowie na przykladzie jednej osoby ktora miala strone do niczego (dala strone tu do oceny - jak ktos to okreslil uciekl z niej za nim cokolwiek przeczytal) a jednak miala male sprzedazy nie byly one duze ale byly.

nie wiem o którym przypadku piszesz, ale może się zdarzyć, że ktoś przedaje coś czego nikt inny nie ma wtedy użytkownik potrafi przejśc przez wiele żeby to dostać. W przypadku konkurencyjnego tynku raczej nie widze szans - naprawde wiem co piszę - obserwuję na codzień kilkadziesiąt internetowych biznesów :/

powiedzmy mowie o rzeczach ktorych jest sporo w sieci

abynie przedluzac nie da sie ukryc - dobrze zrobiony sklep plus odpowiednia reklama - bez obu tych rzeczy nie spzredamy duzo i duzo nie zarobimy - choc pamietajmy tez iz tak naparwde nie wiadomo co sie spodoba naszym klienta

jednak niech ta osoba zmieni sklep na bardziej funkcjonalny - to bedzie juz 50% sukcesu

BANERY REKLAMOWE

Jakąś juz koncepcje ma wygląd mam tylko musze się trochę doszkolić jeśli chodzi o praktyczne jej wykonanie.

Przyznam się, że to jest pierwszy sklep internetowy jaki robie i zmieniałem już jego wykonanie 2x i za każdym razem jeśli chodzi o funkcjonowanie było lepiej :)

Zobaczymy jak wyjdzie mi teraz :) Będę próbował aż do skutku :)

EDIT:

Mam jeszcze pytanko ;) Czemu nie powinienem używać ramek ??

Dlatego

Czy Google indeksuje witryny z ramkami?

Google obsługuje ramki w miarę możliwości. Ramki mogą przysparzać problemów wyszukiwarkom, ponieważ są sprzeczne z koncepcją modelu sieci. W modelu tym jedna strona wyświetla tylko jeden adres URL. Strony korzystające z ramek wyświetlają kilka adresów więcej

jak chcesz budować sklep to może poczytaj troche forum

i poczytaj posty mrtn-a :)

on wie co pisze

najważaniejsze aby dla każdego artykułu był unikalny opis, title, description słowa klucze i .....

Google obsługuje ramki w miarę możliwości.

Lepiej jest bez ramek.

Ale jeśli są albo muszą być, trzeba google troche pomagać i można całkiem fajne wyniki osiągać.

Ale pamietaj, że google widze strony inaczej niż ty, proponuje np. oglądać swoje strony przez lynx.

najważaniejsze aby dla każdego artykułu był unikalny opis, title, description słowa klucze i .....

Title tak, ale reszta nie musi być.

TTSEO

Polemizował bym ja ze swojego doświadczenia wiem że lepiej jak każda strona ma indywidualny

title

description

keywords

jest kilka powodów

gdybym miał otworzyć taki sklep to dodał bym dużeeeee zdjęcia

szerokie opisy np przy Opus VS 505c na 100% jest jakaś instrukcja i szerszy opis niż tych kilka słów jak teraz możesz je zeskanować i wrzucić na serwer w PDF lub Finne rider przerobić na tekst i zamieścić na stronie

Naprawdę warto zrobić coś raz a porządnie, to nie czasy kiedy było kilka sklepów poza tym szukał bym odbiorców regionalnych (fraza do pozycjonowania Materiały Biurowe Mrągowo to tylko przykład bo możesz dodać wszystkie większe miasta z okolicy)

Jest wiele możliwości które pozwolą rozkręcić taki interes tylko trzeba czytać lub wynajmij kogoś od know-how

TTSEO

Polemizował bym ja ze swojego doświadczenia wiem że lepiej jak każda strona ma indywidualny

title

description

keywords

jest kilka powodów

Jasne, że lepiej. Ale jeśli chodzi o konkretnie wyniki to imho title jest najważniejsze.

mrtn

tiltle, żeby być w SERP-ach

Description, żeby ludzi kliknują - ale jęsli mam wybor to title ważniejsze.

Wiem, jak to ma być teoretycznie najlepiej, tylko często trzeba wybierać co jest najwązniejsze: np. sklep komputerowy, tyle nowe towary co kilka dni i zmiany ceny.

Jeśli ktoś znajdę system albo czas, żeby aktualizwować wszystko na bieżący to super - ja niestety tak nie potrafię i muszę wybierać - i wiedzę, że to raczej normalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności