Skocz do zawartości

jak rozpocząć temat?

janeczek__

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki temat - jest pewna fraza bardzo mało używana, jest to nazwa firmy -"ABCD Imię i Nazwisko". Firma jest kompletnie nieznana i całkowicie niszowa.  I tak ma zostać :)

Google sobie poindeksowało pewne strony, które automatycznie pobierają dane z rejestru firm, jakieś agregatory danych gospodarczych itp. I to jest ok.

Nie chcę tej firmy pozycjonować na żadne słowa kluczowe tak jak zwykle się to robi, ale zależy mi żeby pewne strony które są teraz w wynikach google miały wyższą pozycję niż inne.

Takie jakby pozycjonowanie stron które nie są moje, ale związane z frazą która mnie interesuje.

Jak się za to zabrać? Proszę o wskazówki dla początkującego. Mam czas, który mogę na to poświęcić i chcę się czegoś nauczyć.

Dziękuję.

5 godzin temu, janeczek__ napisał:

ale zależy mi żeby pewne strony które są teraz w wynikach google miały wyższą pozycję niż inne. 

Takie jakby pozycjonowanie stron które nie są moje, ale związane z frazą która mnie interesuje.

Hmmm, więc pozycjonuj te strony!  - Nie muszą być Twoje -  Zaiste jakiś dziwny post  :huh:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

11 minut temu, ar4 napisał:

, ale całą resztę już możesz wdrożyć...

... do tego nie przejmując się BANEM .... swojej strony ...  ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Cytat

A jeżeli pozycjonowanie wykonuje firma, to ona pozycjonuje swoją stronę? 

Nie do końca. W Zasadzie robi się to w inny sposób bo jeśli zaczniesz naparzać wpisy w czyjejś miejscówce i  właściciel kapnie się ( a kapnie się na 100% bo zobaczy linki w konsoli, AF, MC to usunie wpis, zmieni url, inne).

Cytat

Czy ktoś mógłby pokierować mną jak zacząć i śledzić efekty pracy?

Nie jest to takie proste, żeby ktoś siedział i robił Tobie szkolenie.

Cytat

To dział "dla początkujących"w takim razie od czego jest?

Na pewno nie od darmowych szkoleń na rzeczy "zaawansowane".

Ten dzial dla podstaw. Podstawy wytłumaczyłem, na resztę ja osobiście nie mam czasu.

To nie są podstawy jak pozycjonować nie swoje strony, żeby nikt nie kapnął się

• Like 1

24 minuty temu, janeczek__ napisał:

To dział "dla początkujących"w takim razie od czego jest?

Przykładowo do zadania pytania "co to jest link pozycjonujący"
Ale już  "Napiszcie mi jak się dokładnie takie linki pozyskuje proszę o szczegółowe wyjaśnienia " .... może przekraczać ramy tego działu.

Innymi słowy:

- co to jest kamień filozoficzny > TAK

- podaj receptę na kamień filozoficzny > NIE

;)

• 2 lata później...