Skocz do zawartości

Edycja mapy XML?

czechowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, przychodzę do Was z z pewnym problemem natury technicznej. Tak więc pracuję nad portalem ogłoszeniowym na postawionym na WP, na płatnym motywie. Wspomniany motyw generował linki dynamiczne, w związku z czym wraz z informatykiem przebudowaliśmy jego strukturę w taki sposób, że generuje bardziej przyjaźnie pod SEO, czyli przyklad.pl/kategoria/miasto. I tutaj pojawia się problem, ponieważ w mapie strony utworzonej przez Yoast, owe linki nie widnieją, i mimo przesłania mapy około 3 tygodni temu, nasza kochana wyszukiwarka wciąż ich nie zaindeksowała, i z tego co widzę nie zamierza... Indeksuje wszystko jak leci, oprócz tych linków. Kilka razy próbowałem ręcznie zgłaszać adresy przez GSC, utworzyłem podstronę w której wewnętrznie linkuję, i niestety, także bez skutku.

I teraz pytanie, czy jest możliwość edycji mapy XML, czy po prostu powinienem uzbroić się w cierpliwość, bo może kiedyś Google je znajdzie? :)

CzechPranie.pl - usługi prania tapicerki meblowej i samochodowej.

CzechRolety.pl - szeroka oferta rolet, żaluzji i innych dekoracji okiennych.

40 minut temu, czechowsky napisał:

I teraz pytanie, czy jest możliwość edycji mapy XML

Tak.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

7 minut temu, Mion napisał:

Tak.

Czy wiesz może jak to zrobić w Yoast SEO? No i w jaki sposób to zrobić aby nic nie uszkodzić? Czy wystarczy po prostu dodać tam linki? :)

Mapa XML nie jest integralnym tworem, który wyrośl tak jak głowa z tułowiem, więc możesz dowolnie edytować i przygotowywać statycznie lub dynamicznie mapy XML na bazie danych. Lub nawet generatorem online

https://www.xml-sitemaps.com/

Nie korzystam w WP, więc nie znam wtyczek Yoast , ale na pewno i taką wtyczkę idzie dostosować o swoich potrzeb w drodze edycji kodu ... chyba, że jest zakodowana.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Max - w przerwach między zadaniami wskakuję na PiO i wiesz, jeśli mam przepisać 3-minutowy komentarz na tekst, to nie zajmie mi to 3 minut, tylko 30.

Jeśli tylko Kuba wprowadzi jakąkolwiek formę audio, to się przerzucę - przecież nie robię tego na złość, mam co robić i wydaje mi się, że ta forma komunikacji jest też jakąś wartością dodaną. Gdyby pojawiła się możliwość dodawania komentarza audio, albo cokolwiek na forum, to byłoby super. Równie dobrze mogę dodawać komentarze audio/wideo na kanale YT PiO, jeśli Kuba by taki założył.

Uwierz, że nie walę tych komentarzy audio z pulpitu dla 2-3 wyświetleń.

Ewentualnie jeśli jakakolwiek forma nieteksowa nie wchodzi w grę, to ok, uszanuję i sobie odpuszczę.

No offence

Pozdrawiam

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

8 godzin temu, Paq napisał:

Dzięki za odpowiedź. Jutro na spokojnie przeanalizuję co mówiłeś, i postaram się bardziej przybliżyć problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności