Skocz do zawartości

edytor HTML z translatorem

Mateusz78

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy znacie moze edytor HTML  z wbudowana fukcja tłumaczenia treści (tłumaczenie opisów produktu do sklepu internetowego) 

Probowałem tłumaczyć z pliku XML za pomoca google translator ale tekst jest po tym zle sformatowany i wszystko wyglada kiepsko

nie chodzi mi o tlumaczenie strony na "life" tylko potrzebuje masowo przetlumaczyć opisy  i zaimportowac je juz przetlumaczone 

Przed chwilą, Mateusz78 napisał:

nie chodzi mi o tlumaczenie strony na "life" tylko potrzebuje masowo przetlumaczyć opisy  i zaimportowac je juz przetlumaczone  do presty 1.6

8 godzin temu, Mateusz78 napisał:

przetlumaczyć opisy  i zaimportowac je juz przetlumaczone 

ZennoPoster z odpowiednim szablonem funkcyjnym.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czyli ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mateusz78 ZennoPoster to program 

Żaden automat nie przetłumaczy tego dobrze. Z grubsza współczesne translatory dają radę w wielu przypadkach, ale do ideału jeszcze daleka droga.

Co to opisy że nie możesz wrzucić w translator, później przeczytać, poprawić i przekopiować, a następnie formatować wg. uznania ? W preście formatowanie masz "klikalne", nie trzeba bawić się z kodem.

Twoja chęć automatyzacji może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

19 godzin temu, Maksiulek napisał:

Żaden automat nie przetłumaczy tego dobrze

Ale autor postu zdaje sobie z tego sprawę

Dnia 17.05.2019 o 13:49, Mateusz78 napisał:

nie chodzi mi o tlumaczenie strony na "life" tylko potrzebuje masowo przetlumaczyć opisy  i zaimportowac je juz przetlumaczone 

Więc kwestę tłumaczenia zapewni mu g translator jako chyba najlepszy tłumacz online. A sam proces
- odczyt ze źródła
- wklejenie do tłumaczenie = obsługę tłumaczenie
- i odczyt przetłumaczonego > wklejenie gdzieś tam lub wysłanie na jakieś wyjście

Załatwi właśnie ZennoPoster z odpowiednim szablonem. Gdyż Zennoposter, to jak samochód bez kierowcy :D sam nie pojedzie = nie wykona zadania i do tego Musisz mieć szablony.

20 godzin temu, Maksiulek napisał:

Twoja chęć automatyzacji może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Możesz to poprzeć jakimiś autorytatywnymi przykładami, czy to jest Twój punkt widzenia ?

11 godzin temu, MaxPan napisał:

@Maksiulek jakie to dodatki rozszerzają funkcjonał Zennopostera. Bo są 2 jeden do testowania proxy drugi do rozwiązywania captcha, znasz jakieś inne?

Pytaj Mion-a, to on wspomniał o jakimś szablonie funkcyjny. Ja odpowiadałem na pytanie założyciela tematu bo odniosłem wrażenie że nie bardzo wiedział co to Zenek.

@Mion Mój punkt widzenia odnosił się do automatycznego tłumaczenia, czyli to co chce autor. Kombinowałem z różnymi translatorami, i nawet teraz ciągle to robię, ale nie ma opcji aby zautomatyzować tłumaczenie bez czytania go i poprawki. Jak będzie działał na zasadzie kopiuj-wklej to strona wyjdzie jak marnej jakości zaplecze i tyle.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Więc tak jak pisałem. Można to zautomatyzować za pomocą programów typu ZennoPoster.
Co to jest ZennoPoster i jak działa dowiedz się na własną komendę...

:chatownik:

8 godzin temu, Maksiulek napisał:

ale nie ma opcji aby zautomatyzować tłumaczenie bez czytania go i poprawki.

Wszystko zależy od przeznaczenia tekstu. Raczej teksty z BBS na główną stronę WP się nie nadają. Choć merytorycznie może były by nadal lepsze . Ale przykładowo  docs.microsoft.com używa automatycznych tłumaczeń dokumentacji:

Cytat

Fragmenty tego tematu mogły zostać przetłumaczone maszynowo. Możesz zasugerować lepsze tłumaczenie, klikając przycisk Edytuj. Instrukcje można znaleźć....

Kolejna sprawa jest taka, że "jakość" tekstu po translacji zależy od "jakości" tekstu zródłowego.  Natomiast co do tego

9 godzin temu, Maksiulek napisał:

strona wyjdzie jak marnej jakości zaplecze i tyle.

to już pozostawię bez komentarza...

EOT

Co do faktycznej odpowiedzi na temat tytułu, to proszę: ckeditor

Cytat

Translater - wtyczka do tłumaczenia fragmentu tekstu jednego języka na dwa
Wtyczka CKEditor do szybkiego tłumaczenia tekstu za pomocą specjalistycznych usług. Jeśli korzystasz z usługi API Yandex Translate, tłumaczenia są zapewniane przez przeglądarkę bezpośrednio odnoszącą się do serwera Yandex. Jeśli kupiłeś pełną wersję wtyczki, otrzymasz kolejną 2 usługę. Interfejs API Google Translate i API Bing Translate, ale dla tego serwera WWW musi obsługiwać php.

https://ckeditor.com/cke4/addon/xdsofttranslater

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności