Skocz do zawartości

Szybkość reakcji na nowe linki

tadziak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu staram się wypozycjonowac swoją stronę na 1 pozycję. Problem w tym, że gdy tylko udaje mi się wskoczyć na te 1 miejsce, to po 2-3 dniach wracam na drugą. Od pewnego czasu w ogole google jakby nie reaguje na dodawanie linków, mimo ze z mocnych stron (PR 6).

Czy to jakieś przejściowe problemy google'a czy normalna sprawa?

1) zdarza się, że Google "trawi link" - czsami mimo zaindeksowania strony z nowym linkiem wydaje się, że nie jest on "liczony" - dopiero po czasie wychodzi

2) ciekawszy przypadek - (jeczsze nie udowodniony ;) ) - nazwałem go roboczo PIT-STOP - fraza robiona standardowo i staranie z regularnym przyrostm linków - idzie sobie powiedzmy od pozycji 40 potem 38, 33, 29,27, 22 ... itd w ciągu 1-2 miesięcy i nagle zatrzymuje się np: na pozycji 17-19 i KONIEC mijają kolejne 1-2 miesiące, linków przybywa, inne frazy dal tej domeny się pną a ta jedna stoi - ani to fitr ani to coś. Miałem już kilka takich przypadków co ciekawe cześć ruszuła nagle np: z z 17 od razu na 12 a potem na 7, a kilka stoi do dzisiaj :(.

Wieć może to być któryś z tych 2 przypadków. W każdym bądź razie wychodzi na to, że wcześniej czy później link bedzie UWZGLĘDNIONY - tylko to "później" bywa czsami zniechęcające.

tez tak mialem ;)

strona zatrzymala sie na 18 pozycji,

troche to mnei zniechecilo i mniej dodawalem linkow prawadzacych do tej domeny,

bardziej podlinkowalem zaplecze ktore wzbilo sie w goore,

potem podciagnelo moja strone na 10 pozycje :P (czekalem 2 miesiace)

teraz znowu stoi w miejscu, pewnie temu ze zwolnilem tempo poprzednio. Mysle ze teraz postoi troche dluzej ale tym razem nie zniechece sie i bede dalej linkowal ;)

2) ciekawszy przypadek - (jeczsze nie udowodniony ;) ) - nazwałem go roboczo PIT-STOP - fraza robiona standardowo i staranie z regularnym przyrostm linków - idzie sobie powiedzmy od pozycji 40 potem 38, 33, 29,27, 22 ... itd w ciągu 1-2 miesięcy i nagle zatrzymuje się np: na pozycji 17-19 i KONIEC mijają kolejne 1-2 miesiące, linków przybywa, inne frazy dal tej domeny się pną a ta jedna stoi - ani to fitr ani to coś. Miałem już kilka takich przypadków co ciekawe cześć ruszuła nagle np: z z 17 od razu na 12 a potem na 7, a kilka stoi do dzisiaj :blink:.

Może czasmi taki PIT-STOP nie jest niczym nadzwyczajnym a wynika tylko z tego że jak posuwamy się w górę w wyszukiwarkach to natykamy się na strony coraz lepiej podlinkowane. Stoimy powiedzmy na 11 miejscu bo strona na 10 ma dużo więcej mocnych linków i aby ją przeskoczyć trzeba dużo czasu i linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności