Skocz do zawartości

Masowa wysyłka SMS - skuteczność.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ocenilibyście skuteczność masowej wysyłki SMSów? Chodzi o bazę nr telefonów z pewnego e-sklepu, którą klient chciałby właśnie wykorzystać od czasu do czasu, aby poinformować, za pomocą sms-ów o jakiś akcjach promocyjnych, dniu darmowej wysyłki (np z okazji okrągłej rocznicy istnienia sklepu). Pytanie o skuteczność oraz odbiór takich akcji marketingowych przez odbiorców końcowych.

Ooo czyżby SZEPT się szykował ?

Więc skuteczność zależy w dużej mierze od :
- częstotliwości wyjścia SMS. Z doświadczenia wiem, że te najtańsze bez "nadpisu" mogą być po chwili banowane, więc skuteczność może być niska ;

- te z nadpisem droższe dochodzą lepiej

No i oczywiscie musisz mieć zweryfikowaną bazę (najlepiej z potwierdzonymi SMS zwrotnym przy zapisie kodem)  i zgody RODO's ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 tygodnie później...
Dnia 22.05.2019 o 10:32, Mion napisał:

- częstotliwości wyjścia SMS. Z doświadczenia wiem, że te najtańsze bez "nadpisu" mogą być po chwili banowane, więc skuteczność może być niska ;

Nie rozumiem, przez kogo miałyby być banowane? Wg mnie nadpis nie ma znaczenia w kwestii dostarczalności, choćby dlatego, że większość firm nie używa jednej karty SIM do wysyłki bez nadpisu :).

Co do zgód - rzecz jasna to podstawa przy masowej komunikacji i bez tego sugerowałbym wstrzymać się od działań - ew. dostępnymi formami komunikacji rozpocząć zbieranie tych zgód.

Przed chwilą, HardPlayer napisał:

Nie rozumiem, przez kogo miałyby być banowane? [...] Wg mnie nadpis nie ma znaczenia

To porób testy to może Zrozumiesz...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion, kolego, skąd założenie, że wypowiadając się w temacie nie mam danych, na których opierałbym swoją wypowiedź? Jak rozumiem nie masz merytorycznej odpowiedzi na moje pytanie, które to pytanie zostało zadane bez złej woli? W takim wypadku wystarczyło nie odpisywać :). Świat jest zbyt ponury, aby wszędzie wstawiać złośliwości. Pozdrawiam cieplutko i serdecznie, pomimo, że jesteś pierwszą złośliwą osobą w moim otoczeniu w tym miesiącu :).

24 minuty temu, HardPlayer napisał:

Jak rozumiem nie masz merytorycznej odpowiedzi na moje pytanie, które to pytanie zostało zadane bez złej woli?

Rok temu też w czerwcu przeprowadzaliśmy testy z rożnymi typami SMS, do tego rozmawialiśmy z operatorami sieci komórkowej i do takich wzniosów doszliśmy i to usłyszeliśmy. Wiedza kosztuje, więc nie oczekuj wszystkiego NA TACY.

Wystarczająco merytoryczna odpowiedź ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności