Skocz do zawartości

Niektywne wpisy

Rekomendowane odpowiedzi

Przeniosłem katalog na inny serwer, zaimportowałem wpisy i wszystko jest OK oprócz tego że jak ktoś doda stronę to wyświetla w panelu admina ilość nieaktywnych wpisów, ale ich nie widać.

Gdy wchodzę do "nieaktywne" - nic tam nie ma mimo tego że pokazuje np. 7 nieaktywnych.

Czy ktoś ma pomysł w czym może być problem?

• 3 miesiące temu...

Tak, czytałem - czytałem również ten temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...17178&st=60

Coż mogę powiedzieć - jednorazowy update bazy danych działa jak najbardziej, ale potem nieaktywne wpisy znowu się pojawiają. Przeróbka kodu, którą zaproponował Mar działa bez zarzutu w przypadku wpisów ujemnych... A nie chodzi mi o wpisy ujemne, lecz 'dodatnie' (np. "Nieaktywne wpisy: 8") - przy czym tych wpisów realnie nie ma. Zerowanie dodatnich wpisów z automatu też nie jest rozwiązaniem.

Przede wszystkim chodzi mi o to dlaczego tak się dzieje; znając przyczynę można znaleźć rozwiązanie...

Waldas

Polecam - kodowanie stron, optymalizacja stron...

Nie spotkałem się z tym, ale dla wykluczenia jednej z możliwości można zmienić w pliku op.php

mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', relacji='1', akt='$akt' ");
$id_wpisu = mysql_insert_id();
mysql_query(" insert into ".$prefix."relacje set id_kat='$_POST[cat_id]', id_pod='$_POST[sub_id]', id_wpi='$id_wpisu' ");
mysql_query(" update ".$prefix."kategorie set $akt2=$akt2+1 where id='$_POST[cat_id]' ");
mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set $akt2=$akt2+1 where id='$_POST[sub_id]' ");
mysql_query(" update ".$prefix."ilosci set ilosc=ilosc+1 where nazwa='$akt2'");
mysql_query(" update ".$prefix."ilosci set ilosc=ilosc+1 where nazwa='rel'");

na

if (mysql_query("insert into ".$prefix."wpisy set data='".time()."', tytul='$_POST[tytul]', opis='$_POST[opis]', slowa='$_POST[slowa]', url='$url', uri='$uri', pr='-9', relacji='1', akt='$akt' "))
{
$id_wpisu = mysql_insert_id();
mysql_query(" insert into ".$prefix."relacje set id_kat='$_POST[cat_id]', id_pod='$_POST[sub_id]', id_wpi='$id_wpisu' ");
mysql_query(" update ".$prefix."kategorie set $akt2=$akt2+1 where id='$_POST[cat_id]' ");
mysql_query(" update ".$prefix."podkategorie set $akt2=$akt2+1 where id='$_POST[sub_id]' ");
mysql_query(" update ".$prefix."ilosci set ilosc=ilosc+1 where nazwa='$akt2'");
mysql_query(" update ".$prefix."ilosci set ilosc=ilosc+1 where nazwa='rel'");
}

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności