Skocz do zawartości

Opinie google vs pozycja w lokalnych wynikach

Bombka

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tutaj nowy, więc proszę o potraktowanie moich pytań z odpowiednim dystansem:

1/Liczba opinii vs pozycja lokalna, widzę pewną korelację, przy wzroście liczby moich opinii, jestem wyżej na mapie. Czy to tak działa? Czy wyższe opinie są lepsze dla pozycjonowania? Czy też obowiązuje psychologiczna zasada "4,8 jest perfect"?

2/Social proof z mediów społecznościowych - czy Fan Page z 5k userów będzie lepiej punktował do Google niż 500?

Liczba opinii znacząco wpływa na pozycje w mapkach. Wazne jest aby na kazdą odpisać, szczególnie na te negatywne. Od czasu do czasu podziękować.

Na pozycje mają tez wpływ zdjęcia - warto dodać frontowe drzwi, karte menu, wystrój, wnętrze itd. Im więcej tym większe zaangażowanie.

Dodatkowo warto pokusić się o kilka NAPów na najbardziej poczytnych portalach typu tripadvisor i inne.

Ad.2 NIE. Social Media nie ma żadnego wpływu bezpośredniego.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Myślę, że Fanpage FB powinien mieć dobrze wypełnione wszystkie sekcje, zakładki, wliczając usługi, menu itp. U mnie przy nazwie firmy, Google znajduje kilka podstron FB. A z punktu widzenia social proof, myślę, że jak ludzie widzą np. 5400 osób to lubi, 1500 o tym mówi, 123 tam były, to może mieć to lepszy wpływ na konwersje?

Tak ma - jak zaczną wystawiac negatywne to odpłyną.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Moim zdaniem opinie nie maja wplywu na pozycje, ale maja ogromny wplyw na konwersje. 

Eurogetwork strony www, również w języku niemieckim lub angielskim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Profesjonalne tworzenie stron WWW

• 1 miesiąc temu...

A jaka strona podpięta jest pod tą wizytówkę? Czy jest to "prawdziwa" strona firmy, czy może serwis/portal "elektryk-miasto" o którym piszesz w innym temacie?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności