Skocz do zawartości

Blog niewidoczny w google

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Przeglądałem dziesiątki wpisów na forum, dodatkowo przeczytałem chyba wszystkie możliwe artykuły na whitepress, ale postanowiłem założyć nowy wątek by opisać obecną sytuację.

Założyłem 1,5mca temu stronę, jest to blog podróżniczy. Notuję dziennie (odkąd założyłem FB) 200-300 wejśc, z czego źródłem jest w 90% właśnie FB, reszta z direct. Chodzi o to, że mimo wgrania mapy strony do Google Search, mimo optymalizacji zgodnej z Yoast i Autoptimize, moja strona praktycznie w google nie istnieje. 
content jest dobry, myślę że blog ma potencjał, jednak chciałbym mieć wejścia z wyszukiwarek. Wiem też, że to trwa, czasem długo. 

Nie mam pojęcia jak działają firmy SEO, ile to kosztuje, ale powiedzmy, że rozważam opcje. Czy jest sens by ktoś się tym zajął "profesjonalnie", czy wystarczy poczekać? Proszę o wskazówki dla mega nowicjusza w tej kwestii. Dzięki

link do strony: https://nadrugikoniecswiata.pl

Przed chwilą, nadrugikoniecswiata napisał:

1,5mca temu stronę,

To jest odpowiedź na Twoje pytanie. Za rok może dwa bedzie widoczny na wiele haseł. Ale dodatkowo, poza profilami social media, trzeba zdobyć trochę linków do serwisu.

I naprawdę . -1,5 miesiąca to oznacza, że jesteś w punkcie zerowym dla Google. Po roku albo dwóch latach Twoj serwis bedzie przynosić Ci pierwsze zyski. Podkreslam "pierwsze"!!!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przeciez wymieniłeś działania seo :)

- linkbuilding

- social media

- promocja

Paweł.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

33 minuty temu, nadrugikoniecswiata napisał:

Yoast i Autoptimize, moja strona praktycznie w google nie istnieje.

Jak najbardziej istnieje w Google. Wpisz

Cytat

blog podróżniczy, relacje, opisy wyjazdów

i Jesteś TOP 2 :)

Dla Twojego niestety masz dużąaaaa konkurencję w tej tematyce jak podróże, więc zrobić TOPy będzie Ci niezwykle ciężko.
Celuj w tak zwany długi ogon.  Dużo rożnych blogów jakie napotkasz, to będzie zaplecze biur podróży.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

23 minuty temu, nadrugikoniecswiata napisał:

Dzięki! Przy long tailach, jak celować w te frazy najlepiej?

Cytat

Długi ogon to termin określający rzadziej wyszukiwane frazy kluczowe. Są tanie i pozyskują mniej kliknięć w witrynę.

Ja bym tu dodał, ze bardziej precyzyjnie wpisywane zapytanie np:
Tani nocleg < oj duży porblem, bo zapytanie o zasięgu krajowym
Tani nocleg w Poznaniu  < już zawężamy pozycjonowanie do Poznania

Tani nocleg w Poznaniu dla jednej osoby < już zawężamy pozycjonowanie do Poznania i jeszcze ilości osób

Wiec jest duża szansa, że jak popełnisz na blogu wpis o tanim hotelu w Poznaniu dla jednej osoby :)  będziesz w TOP.(n)

29 minut temu, nadrugikoniecswiata napisał:

Tworząc meta description strony głównej celować w te co mają dużo więcej wyszukiwań?

Polecam ogólnie poczytać o pozycjonowaniu i Pamiętaj, ze serwis skalda się nie tylko ze strony głównej ale i podstron, które też się pozycjonuje. 

-------

I sama budowa - zawartość  nagłówków. np jeśli tematem są "najciekawsze atrakcje (rzeczy)  usa"  tak jak na stronie

https://nadrugikoniecswiata.pl/najciekawsze-rzeczy-w-usa/

I główny nagłówek masz:

<h1 class="entry-title page-title">Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia!</h1>

To nie jest dobra koncepcja pod pozycjonowanie na "najciekawsze-rzeczy-w-usa" :)
To samo tyczy TYTUŁU  strony:

<title>Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia! – Na Drugi Koniec Świata</title>

Jeśli Byś pozycjonował na "Marzenie się spełniają" miało by to sens :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czyli po pierwsze optymalizacja pod kątem słów kluczowych.

Trzeba obserwować co Google lubi. O jakie frazy warto walczyć przy niskich budżetach.

Te "słabsze frazy" mogą następnie ułatwić atak na coś poważniejszego.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności