Skocz do zawartości

Czerwcowa aktualizacja algorytmu

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

@Toto bingo! To co wdrożyli to było wdrożone X tygodni temu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dnia 6.06.2019 o 12:30, arczer napisał:

Kiedyś widziałem to w "zamrożonej" drogiej tematyce. Algo serpów nie ruszał, można było olać linkowanie bo nic się nie działo. A potem "blokada maszyny losującej została zwolniona" i zaczęło się liczyć co kto robił. 

U mnie podobnie. Tematyka "zdrowie". Ładnie szło w górę, do 26 maja,  i nagle gleba. Teraz czego bym nie robił, to strona stoi albo podskakuje na 2-3 dni i następuje korekta do stanu poprzedniego.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

7 godzin temu, Toto napisał:

Czyżby wszystko co mnie spotkało w tej sprawie to zadziało się w maju?

Poniżej cytat bardzo trafnego komentarza. ;) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Był jakiś update 3 czerwca, ale mi obecnie strony w tematyce zdrowie - suplementy diety rankują od linków bez problemu.

Jedyne co to z 301 dalej różnie,  na przejście mocy jednej 301 czekałem miesiąc, ale jak już załapało to solidnie.

A czasem 301 łapie dużo szybciej.

• 4 tygodnie później...

Dziś znów spadki w kategorii zdrowie, a już było dobrze. Obserwujecie podobna sytuację? Zastanawiam się czy to czkawka czy wujek G mnie za coś kara?

Dnia 11.07.2019 o 15:43, Robbieriviera napisał:

Możecie powiedzieć co było 17 i 27 czerwca? Od tamtej pory jestem w czarnej...:)

U mnie spadki 18 czerwca i 27  i 2 lipca oraz 11 lipca, strona zalicza glebę na cześć fraz na kilka dni i wraca.

Zauważyłem, że  obrywam gdy linkuje w komentarzach z blogspota, pomimo 3 kont, zróżnicowania anchorów i unikalnych komentarzy.

@dziobek skoro te linki są NF to po co dodajesz? :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dobra już wiem, wystarczy zrobić menu mobilne odpowiadające wersji desktopowej, uzupełnić bio autora i połączyć z portalami społecznościowymi, wszystko wraca w ciągu 2 dni

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Dnia 10.07.2019 o 11:31, dziobek napisał:

Dziś znów spadki w kategorii zdrowie, a już było dobrze

8 minut temu, Robbieriviera napisał:

Dobra już wiem, wystarczy zrobić menu mobilne odpowiadające wersji desktopowej, uzupełnić bio autora i połączyć z portalami społecznościowymi, wszystko wraca w ciągu 2 dni

i wiesz, że to już na amen załatwia sprawę :) bo wyniki utrzymują się już tygodniami po tych zmianach?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

U mnie zadziałało, ale przez 18 godzin przeindeksowywałem ręcznie serwisy przez Search Console, dodatkowo sprawdź sobie ręcznie w serpach, czy strony które są w indeksie są zaindeksowane na httpsa, jeżeli httpsa nie masz i na odwrót (przez site:), canonical https na http i odwrotnie też nie działa tak jak powinien, myślę, że to bug

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Od jakiegoś czasu miesza w serpach, pojawił się ponownie błąd międzyczasie z wyindeksowaniem niektórych podstron, wskakują dziwne strony na topowe pozycje. Poczekaj trochę czasu i zobacz jak się zachowają pozycje w dłuższej perspektywie czasu i nie wprowadzaj w błąd użytkowników, że dodanie takich rzeczy "wystarczy zrobić menu mobilne odpowiadające wersji desktopowej, uzupełnić bio autora i połączyć z portalami społecznościowymi" gwarantuje powroty i topowe pozycje ;) 

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności