Skocz do zawartości

Odmiana słowa kluczowego a wpływ na pozycje w wyszukiwaniach.

Juby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Załóżmy, że buduję treści do sklepu internetowego, który sprzedaje felgi samochodowe.  Zgodnie z tym co ustaliłem przy pomocy planera słów kluczowych chcę się pozycjonować na frazę "felgi samochodowe".

I teraz powiedzmy, że buduję nagłówek na stronie głównej, i chce by miał on jak największa "moc" SEO. Którą z poniższych form powinien przybrać i jakie ma znaczenie odmiana przez przypadek czy liczbę tego słowa kluczowego(felgi samochodowe)?

1.  "  Felgi samochodowe, to coś czego potrzebuje twoja maszyna"

2.  " Dzięki naszym felgom samochodowym, twoja maszyna odzyska dawny blask"

Jak widać, w powyższych przykładach moje słowo klucz jest w innych formach, jakie ma to znaczenie dla pozycjonowania się na frazę "felgi samochodowe" ??

Możesz używać odmian, Google potrafi zrozumieć odmiany i odpowiednio je dopasować. Natomiast polecamy wprowadzać słowo kluczowe w takiej formie, w jakiej chcesz pozycjonować daną stronę, odmian używaj raczej w treści.

pozycjonowanie-stron.png

Pozycjonowanie stron internetowych - https://www.eactive.pl/pozycjonowanie-stron/

• 1 miesiąc temu...

google rozumie odmiany i przekazuje ich moc, jednak dla różnych odmian uzyskasz inne wyniki. Ja mam przypadek gdzie firmy informatyczne +miasto strona jest top 1 natomiast firma informatyczna + miasto już 14 miejsce.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

9 godzin temu, dziobek napisał:

firmy informatyczne +miasto strona jest top 1 natomiast firma informatyczna + miasto już 14 miejsce

bo może różnica jest także w konkurencyjności.

Być może więcej osób pozycjonuje na "firma" a nie "firmy"

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

@Juby Pytanie jak skonstruowany jest title, jak wygląda optymalizacja pozostałych treści itd. Warto w którymś z elementów użyć frazy w EM, według mnie najlepiej w title. Wtedy w nagłówkach i akapitach lepiej używać odmian tego słowa kluczowego lub jego części czyli "felgi", "samochodowe", "felgi do samochodu" itd.

Możesz używać odmian ale najlepiej w treści. Są tez frazy bliskoznaczne np alufelgi (felga aluminiowa).

Znaczenie ma to by używać wszystkich możliwych fraz które są typowe dla całego tematu "felgi samochodowe" 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności