Skocz do zawartości

Przy przełączeniu z tekstowego na wizualny zjada kotwicę.

Koala-Panda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zrobiłem wpis, sprawdziłem czy działa na podglądzie. Działał; zapisałem szkic i przełączyłem się na edytor wizualny... Po ponownym sprawdzeniu wpisu okazało się że odnośniki do kotwic nie działają.

Po sprawdzeniu w edytorze tekstowym okazało się że znaczniki kotwic zostały usunięte. Zamiast znaczników kotwicy jest wstawiony

Pobawiłem się tym trochę:  wprowadzam znacznik zapisuję wpis. Przełączam się na wizualny i z powrotem na tekstowy. Znacznika już nie ma. Teraz zamykam okno i powinien pojawić się komunikat czy chcę opuścić stronę (zmienił się wpis ale go nie zapisałem).

Nie pojawia się ten komunikat, WP usuwa znaczniki ale nie orientuje się że jakieś zmiany zostały wprowadzone w kodzie.

W wizualnym też nie działa kopij wklej.

Też miałem kiedyś taki  problem. Z tego co pamiętam to pomogło zastąpienie name przez id.  Odnośnik <a href="#kotwica">Przejdź do </a>

Punkt docelowy:

<a id="kotwica"></a>

Ewentualnie przed fragmentem tekstu, do którego ma przenieść link można wstawić coś takiego

<div id="kotwica"></div>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności