Skocz do zawartości

Domena wygasa

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz dać ją do przechwycenia (Aftermarket i Premium takie coś oferują), ale całkiem możliwe, że już bardziej opłaca się ją jeszcze odnowić w ciągu tych 4 dni. Niemal na pewno jakiś hurtowy łapacz domen ją zarezerwuje, czyli kolejne 2 tygodnie (nie wiem w sumie czy na pewno 2 tyg. jest teraz, bo już trochę czasu nie zwracałem na to uwagi). Jeśli domena jest niewiele warta (ani nazwa nic fajnego, ani backlinki nie rokujące na postawienie tam zaplecza) to po tych dwóch tygodniach (i kolejnych kilku dniach?) przejdzie w stan zablokowanej do rezerwacji i możliwej tylko do natychmiastowej rejestracji. I dopiero wówczas będzie możliwa ponowna rejestracja.

czy oszczędność 50 zł rzeczywiście jest warta ryzyka, że ktoś domenę zarejestruje? Jeśli przedstawia jakąś wartość to nie liczyłbym, że złapiesz ją z palca. Na pewno z automatu poleci an 2 tyg do rezerwacji i jeśli ma ruch/linki/jest ciekawa będzie zarejestrowana.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Przed chwilą, Stranek napisał:

A to czemu ktoś sobie moze dac rezerwacje a ja nie ?
Ile kosztuje taka rezerwacja?

1. Moze zrobil to szybciej niz Ty.

2. Rezerwacja jest darmowa.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

@Stranek przenieś się do firmy, która ma normalne ceny.

Ryzykujesz permanentną utratą domeny. Jeśli domena nie jest warta 200 stówki, to odpuść i poczekaj na jej ewentualne uwolnienie. Ewentualnie załóż jej przechwycenie w aftermarket - wyjdzie taniej i pewniej jeśli nie będzie chętnych na licytację.

Na przyszłość: jeśli nie chcesz przedłużać za drakońskie kwoty, to przed wygaśnięciem zakładasz opcję na domenę (o ile jej ktoś przed Tobą nie założył) i po miesiącu gdy spadnie masz 2 tygodnie pierwokupu. Minus taki, że domena przez miesiąc wisi w czeluściach nicości. Koszt całkowity około 45 zł (przedłużenie w normalnej firmie kosztuje tyle, a nawet mniej).

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

• 2 tygodnie później...
Dnia 24.06.2019 o 14:41, Stranek napisał:

A to czemu ktoś sobie moze dac rezerwacje a ja nie ?
Ile kosztuje taka rezerwacja?

Ty też możesz sobie zarezerwować domenę. Rezerwacja jest darmowa ale zazwyczaj dokonują jej automaty i często sekundę po zakończeniu okresu wygasania domena jest już zarezerwowana. Jeżeli mocno Ci zależy to najlepiej skorzystać z jakiegoś serwisu do przechwytywania domen albo przygotować się że poczekasz na domenę jeszcze 14 dni ;)

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

Stabilny hosting w normalnej cenie i tanie odnowienie domen *.pl - SeoHost

• 2 miesiące temu...

moją domenę nie silną ale prostą szybko chwycili. bardzo szybko

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności