Skocz do zawartości

Top 10 prawie bez linków

KarolKras80

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pozycjonuję pewną stronę, konkurencja jest, ale w TOP są zmiany co chwila po ostatnich zmianach algo.

Sprawdzając konkurencję, tylko wyniki TOP, spotkałem się z przypadkami że backlinków jest tyle co kot przysłowiowy napłakał. Sprawdzam ahrefsem, więc wynik miarodajny. Konkurencja po klikaset, nawet w tysiące a tutaj przypadek z kilkunastoma linkami i w topie na trudniejsze frazy.

Podejrzewam cloaking, ale nie mam jak tego zweryfikować. Jakaś podpowiedź jak ich "zweryfikować" ?

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co to za branża to będzie nam łatwiej ocenić mniej więcej realny stan i czy faktycznie tam mogą być tylko sporadyczne linki do osiągnięcia topów.

W każdym bądź razie w ciemno stwierdzam, że @Toto i @s_matysik mają rację :)

W obecnej sytuacji, informacji, to tylko Maciej podpowie.

Kilkaset linków może mało znaczyć. Może to nie być tak trudna branża jak się wydaje i on faktycznie ma trochę starych linków, przez które konkurencja nie może się przebić setkami nowszych i słabych.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

9 godzin temu, KarolKras80 napisał:

Sprawdzając konkurencję, tylko wyniki TOP, spotkałem się z przypadkami że backlinków jest tyle co kot przysłowiowy napłakał. Sprawdzam ahrefsem, więc wynik miarodajny.

Odpowiedz proszę na pytanie.

Pozycjonujesz w wyszukiwarce Google a sprawdzasz konkurencję w Ahrefs, dlaczego?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, SzlafRock napisał:

Odpowiedz proszę na pytanie.

Pozycjonujesz w wyszukiwarce Google a sprawdzasz konkurencję w Ahrefs, dlaczego?

11 godzin temu, KarolKras80 napisał:

Sprawdzam ahrefsem, więc wynik miarodajny.

;)

@s_matysik A czy mogę to jakoś zweryfikować czy blokują jakieś boty ?

@ar4 Doradztwo podatkowe, optymalizacja kosztów itp.

@MaxPan sugerujesz że ten porgram jest do niczego ? Zachwala go wiele osób, nawet tutaj.

@SzlafRock  Z tego co wyczytałem, jest to z Majesticiem najlepsze narzędzie do backlinków, czyli jedno z zadań do sprawdzania konkurencyjnych firm w wyszukiwarce. Czemu google, chyba mówić nie muszę :)

Widzisz, Ty nie rozumiesz podstawowych rzeczy. Po pierwsze zarówno AF jak i MS to komercyjne firmy nie mające nic wspólnego z Google. Po drugie nie znam żadnej osoby w SEO która umie postawić sensowne zaplecze i te zaplecza nie ukrywa przez robotami AF, MS chyba, że to zaplecze ma być celowo wystawione dla takich jak Ty, żeby myśleli, że to właśnie te linki co rankują.  Po trzecie jest co najmniej parę sposobów, żeby nawet linki z publicznych miejscówek ukryć przez AF/MS. Teraz rozumiesz kuriozalność swojego stwierdzenia, że analiza AF jest miarodajna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności