Skocz do zawartości

Top 10 prawie bez linków

KarolKras80

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Narzędzia powinny być dla Ciebie tylko inspiracją tego co robi konkurencja lub to co pokazuje konkurencja - co robi...

Jak nie wszystko widać to trzeba szukać, aż się znajdzie jakieś punkty zaczepienia...

Ps. często znajduje się w podobnej sytuacji jak twoja, ale szuka i nagle znajduję jakąś domenę, która jest przekierowana 301 na domenę docelową. Analizuję po sznurku dalej... aż nagle widzę, że z 200 linków prowadzących do strony zrobiło się 20k itp.

Tylko pytanie zasadnicze: po co tracić czas, aby dowiedzieć się, że konkurencja pracuje nad stroną i ją pozycjonuje.

Co z tego, że poznamy miejscówki z których linkują. Nawet jak poznamy to przecież nie ma tak, że bez bólu, czasu i kosztów postawimy identyczne zaplecza.

Zapewne są biznesy, które wymagają aby analizować ruchy konkurencji, może czasami warto zbadać coś, żeby się czegoś nauczyć.

Ale prawda o pozycjonowaniu jest prosta: praca i czas.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Linkujesz inną domenę (A) z tej domeny robisz 301 na docelową domenę (B)... Na domenie A (serwerze) blokujesz dostęp dla botów i masz ukryte, gdy analizujesz domenę docelową, czyli domenę B ...

Ps. oczywiście możesz to zrobić jeszcze bardziej zawiłe, ale to już twoja kreacja twórcza :)

... nie widziałem że jest cała druga strona z odpowiedziami :)

AF i MS nie używam już od dawna, to jest po prostu bez sensu w czasach, gdzie 90% linkowania to własne zaplecze.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"prawie" robi różnicę...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Oczywista oczywistość Max, żadne zewnętrzne narzędzie nie jest wiarygodne w wychwytywaniu wszystkich BL.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@BeerbantTeraz większość zdrowo myślących nawet celowo zostawia cześć linków dla weekendowych i tych "znanych z tego, że inni nazywają ich znanymi" pozycjonerów. Na zasadzie zobaczcie to jest nasz miś, miś na miarę naszych możliwości...

Bo dla nich głównym narzędziem do SEO jest  Ahrefs, Mejestic, inne na każdym szkoleniu to podkreślają w każdym poradniku. Ja uważam, że jeśli ktoś jest na tyle denny w swoich działaniach, że zostawia wszytko ważne dla robotów typu AF i MS to mi nawet nie ciekawo to analizować. A jeśli ktoś jest dobry to przy pomocy tych "narzędzi" i tak nic nie zobaczę. Tak jak powiedział Blake, w dobie kiedy większość linkuje ze swojego zaplecza, PBNów, sensu używać AF, MS nie widzę. Na grupach FB ludzie podniecają się jakimiś wskaźnikami DA, DF, MR, KZ, DB :D wygląda to jak zbiorowe czyny "automilości" .

Cytat

@A jest jakieś szkolenie które to może wytłumaczyć ? 

Nie widziałem, i nie widzę sensu po co ktoś za parę groszy miał by z tego szkolić.

@MaxPan A gdzie napisałem że chcę tanio ? Chcę namiary, zweryfikuję czy stać mnie czy nie. To że pozycjonowanie ma fatalne szkolenia bez konkretnej wiedzy, jak wychodzi na przykładzie tutaj, nie znaczy że wszędzie tak jest.

Przykład, bitcoin. Szkolenia sięgają kilkunatu tysięcy za jedno, a jest ich kilka. Mówimy o firmie ze Szwajcarii, chociaż w Krakowie też znajdziemy jedną firmę / stowarzyszenie. Mimo kosmicznych kosztów są chętni. Tak więc nie wierzę że nie ma kto tego szkolić. Wy z tym "darem" się nie urodziliście a gdzieś tą wiedzę nabyliście...

Może zamiast szukać szkolenia jak zaglądać pod spódnice skup się na pozycjonowaniu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności