Skocz do zawartości

1500 ZUS od następnego roku

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowa kwestia, pomimo że jestem ubezpieczony od ok. 20 lat nie byłem u lekarza z ubezpieczenia, wszystko prywatnie.

Córka pomimo że jest ubezpieczona (wiek 4 lata) owszem była 3 razy w szpitalu, ale u lekarza zawsze prywatnie bo terminy na NFZ.

Żona pomimo że jest ubezpieczona = zawsze prywatnie bo terminy.

Był czas że sam za siebie płaciłem 3 razy składkę zdrowotną (2 umowy o pracę plus działalność).

To ja się pytam gdzie ta kasa idzie z ubezpieczenia?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zus_skladki_infografika.png

..

Janek Wiśniewski padł :mega_shok:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z tą oszczędnością to trochę przesada, bo 3k odliczasz z tego od podatku, a 15k wliczasz w koszty (odzyskujesz 2,5k). Ale i tak wychodzi najdrożej.

Dnia 4.07.2019 o 18:31, Finan napisał:

To ja się pytam gdzie ta kasa idzie z ubezpieczenia?

Jest przejadana przez zły system ubezpieczeniowy. To jest legalna piramida. Renty, emerytury, NFZ itp.  Co dziwne nikt za to niechce się wziąć aby to zmienić. 

40 minut temu, Mion napisał:

Janek Wiśniewski

Janek Wiśniewski, napisz czy podane kwoty to także ubezpieczenie emerytalne, rentowe, zdrowotne, pracownicze i inne. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

6 minut temu, SzlafRock napisał:

Janek Wiśniewski, napisz czy podane kwoty to także ubezpieczenie emerytalne, rentowe, zdrowotne, pracownicze i inne.

To już musisz dowiedzieć się na własną komendę. Zamieszczona (znaleziona na FB) infografika może mieć charakter poglądowy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 minut temu, Mion napisał:

może mieć charakter poglądowy.

Ma charakter wprowadzający w błąd. Jeśli coś publikujesz to podawaj wiarygodne informacje a nie wprowadzające w błąd. Memy konfederacji są tak samo wiarygodne jak te z kwejka lub innego podobnego serwisu. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

7 minut temu, SzlafRock napisał:

Ma charakter wprowadzający w błąd.

Pretensje do

https://www.facebook.com/jkm.wolnosc/

to na ich stronie  udostępnionej prze innego użytkownika znalazłem infografikę

9 minut temu, SzlafRock napisał:

to podawaj wiarygodne informacje

Wiarygodność może każdy zainteresowany sprawdzić we własnym zakresie.

Post na forum  nie jest ofertą handlową :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności