Skocz do zawartości

Zapytanie o chec poznania oferty

todo

Rekomendowane odpowiedzi

a co powiecie o smsach typu "wyślij sms na numer 7777 i wygraj samochód". Mnie to bardziej wkurza niż spam w poczcie bo nie mam w telefonie filtra, żeby to automatycznie sortował

Agencja Interaktywna Kraków .

Polecam maszyny budowlane, jeśli potrzebujesz zagęszczarki.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozumiem że klientów wygrałeś na lotterii, a dobre PR "otrzymałeś" wraz z regonem z urzędu miasta.

edit:

hym... hym wyglada nato ze próbujesz sprzedawac swoim klientom cos czym sam gardzisz lub uawrzasz za to za nieoplacalne mailing

Pisząc o firmach o ugruntowanej pozycji nie miałem wcale na myśli siebie.

Napewno nie spamowałem i nie zamierzam tego robić. Nie wiem czy wiesz ale oprócz spamu są inne formy promocji, chociażby pozycjonowanie. Ale to wymaga wkładu pracy większego niż kliknij ,,wyslij do wielu" , nie wszystkich widocznie na to stać.

Nie wiem czy słyszałes ale jest coś takiego jak mailing do np użytkowników darmowych kont mailowych np w Onecie. Użytkownicy Ci wyrazili zgode na otrzymywanie takiej korespondecji i wysyłane jest to poprzez np wspomniany Onet a nie przeze mnie (czyt. Firme obsługującą)

To troszeczkę różni sie od ,,żebractwa" polegającego na wyławianiu maili z Panoramy firm i wysyłania maili.

Kazdy ma swoje zdanie, Ty mozesz traktowac sobie to jako marketing , dla mnie jest to ewidentny spam. Otrzymuje korespondencje handlową której nie oczekiwałem i nie oczekuje. Jeśli będe chciał coś zamówić napewno będę wiedział gdzie tego szukać.

pozdrawiam

będę wiedział gdzie tego szukać.

Ale nie każdy wie. I tym którzy nie wiedzą można podpowiedzieć.

Sama nie korzystam już z takiej formy wyszukiwania Klientów, ale kiedyś to robiłam (wysyłałam zapytania o zgodę na przesłanie oferty) i nie widziałam w tym nic złego.

Wystarczy trochę kultury i dobrej woli aby w zwrotnej wiadomości napisać np BRAK ZGODY i tyle i do tych osób moja oferta już nigdy nie zostanie wysłana bez ich wyraźnej chęci.

Nie wiem czy wiesz ale oprócz spamu są inne formy promocji, chociażby pozycjonowanie.

Ja bym powiedział że poza pozycjonowaniem są inne formy promocji.

Z Twojej wypowiedzi odniosłem wrażenie że w ogóle mailing (z baz zarejestrowanych czy też nie) oraz telemarketing są czymś okropnym i niewartym złamanego grosza. Pozatym zdanie:

To troszeczkę różni sie od ,,żebractwa" polegającego na wyławianiu maili z Panoramy firm i wysyłania maili.

Potwierdza Twoją poprzednią wypowiedź. Jako przykład podałem dużą firmę której jednym z ważnych kanałów sprzedaży jest właśnie "żebractwo" jak to nazwałeś, polegające na dzwonieniu i wysyłaniu maili z przeróżnych baz teleadresowych. Istnieją firmy których jedynym kanałem sprzedaży jest właśnie telemarketing i mają się całkiem dobrze. Idąc dalej tym torem firma Tele2, to wogóle wróg publiczny nr 1 ponieważ jej głównym kanałem sprzedaży są telemarketerzy, akwizytorzy, poczta email oraz poczta tradycyjna.

Niestety młodzi przedsiębiorcy myślą w podobny sposób do przedstawionego przez Ciebie punktu widzenia. Wystarczy zamówić stronę www, zlecić firmie opiekę nad serwisem i jego promocją w sieci i wio kosimy kase.

I mała anegdota na koniec. Znajomej w ciągu roku udało się wbić, przebić i zdobyć wydawało by się hermetyczny i nasycony lokalny rynek usług dla firm hotelarskich i gastronomi. Niemiała przebojowej oferty, niemiała dumpingowych cen, niemiała pięknej i wypozycjonowanej strony www - wogóle niemiała strony. Miała jednak odwagę i charyzmę, wychodziła do klientów, dzwoniła, pisała i odwiedzała potencjalne firmy z branży. Aktualnie posiada i strone WWW i jest wypozycjonowana. Nadal "żebra" telefonicznie, osobiście i pocztą tradycyjną ale już jako lider branży.

W żadnym z postów nie popierałem spamu i tego nie robie, zapytałem się tylko o legalną formę dotarcia do potencjalnych klientów drogą mailową. Gdybym niemiał rozterek prawnych to tematu bym nie założył. Legalnie zarobione pieniądze nie śmierdzą - przynajmniej ja nie dziele na rownych i rowniejszych.

Także Adek, proszę bez inwektyw.

Także Adek, proszę bez inwektyw.

nie odbieraj tego osobiście. Chodziło mi tylko o przedstawienie swojego zdania i mojej opinii. Mam prawo być wściekły jak dostaje dziennie około 5 takich telefonów, tego nie zmienie i będę to tępił nawet jeśli miałbym sam pozostać na placu boju :P Co innego jest grzeczne zapytanie mailowe a co innego chamska oferta z 5MB załącznikiem, nieprawdaż?

• 2 tygodnie później...

Ja robie takie "akcje" mailingowe zawsze przed końcem roku. Wysyłam maile do wszystkich szkół w woj. z prosbą o zgodę na psesłanie oferty ale w mailu podaję czego będzie dotyczyła oferta. Podpisuję sie imieniem i nazwiskiem oraz piszę z firmowego @ i według mnie nie jest to spam. Bazę maili budowałem recznie przez kilka dni dlatego jestem pewien, ze trafiają tylko do osób które mogą być zainteresowane moją ofertą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności