Skocz do zawartości

Guru polskiego pozycjonowania - nazwiska ?

HERO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To Wy nie wiecie kto pozycjonuje ceneo? :)

Trzeba mieć oczy otwarte :)

Ceneo nie jest pozycjonowanie jakimiś tajnymi-zmyślnymi technikami i nie robi tego "nie wiadomo kto".. :)

A co do guru..

Każdy może mieć swojego guru.. nie ma guru dla ogółu.

Bo co.. np. taki Mickiewicz będzie dla jednego guru od literatury a dla innego nie.

Zresztą myślę, że SEO to nie branża gdzie może być jakiś guru..

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Hej,

@5il3nt: a ja myślałem, że dobra optymalizacja ma bardzo duży wpływ na dobrą indeksację serwisu, podwyższa PR i generuje mnóstwo ruchu organicznego na przeróżne "pytania" które użytkownicy zadają wyszukiwarce - często nawet najbardziej profesjonalne starania doboru pozycjonowanych słów kluczowych(keyword research), fraz nie dam nam 100% pewności, że pozycjonujemy to o co pytają użytkownicy. Linki są składową sukcesu SEO, a samo SEO jest składową SEM, a sam SEM jest składową Marketingu Internetowego - tak więc sukces Ceneo.pl jest sumą, iloczynem, bądź inną złożoną funkcją tych wszystkich wskaźników.

Odnośnie samego Guru - nie ma czegoś takiego - jeśli ktoś(inwestor) widzi w czymś pieniądze to zamiast tego guru zatrudni 10 innych ludków(może też z wiedzą pokrewną guru) to dam na 10 razy większy potencjał i guru leży, bo musiałby sobie dobę wydłużyć x 10.

Chyba że to kim jest Guru mierzone jest innym wskaźnikiem niż $$$ - bo jak dla mnie guru który bije się o frazę ogólną np. "opony" i wygrywa tą bitwę, a inny wypozycjonuje tańszym kosztem wszystkie produkty z tej dziedziny, dobrze zoptymalizuje serwis i napędzi sobie ruch 100 razy większy (konwersja pewnie też będzie większa, bo skoro Iksiński szuka Opony Zimowe Michelin - a my odpowiemy podstroną z tą kategorią, to logicznym jest, że użytkownik chętniej zainteresuje się naszą ofertą - ktoś kto szuka opony - może chce po prostu dowiedzieć się jak je się produkuje, lub kiedy zmienić opony na zimowe) będzie dla mnie cenniejszy niż Guru z odznaką, że wygrał najcięższą z bitew - wojna przecież nadal trwa.

Jak dla mnie mogą powstawać rankingi, opinie, takie posty, przynajmniej jest weselej na świecie :).

Pozdrówka.

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

Odnośnie samego Guru - nie ma czegoś takiego - jeśli ktoś(inwestor) widzi w czymś pieniądze to zamiast tego guru zatrudni 10 innych ludków(może też z wiedzą pokrewną guru) to dam na 10 razy większy potencjał i guru leży, bo musiałby sobie dobę wydłużyć x 10.

wybacz ale to Ty wtedy leżysz bo nie masz kogoś kto pokierowałby tymi ludźmi :)

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=guru&lr=

fragment definicji guru z wiki :

" ... Guru porównywany jest często ze sternikiem łodzi"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant - jeśli masz na myśli tego typu Guru to się zgadzam i nie to miałem na myśli - źle mnie zrozumiałeś - właśnie taka osoba jest dla mnie Guru, a nie ktoś kto jest pierwszy na trudne(czytaj konkurencyjne, mocno obstawione) frazy. Owszem Guru pokusi się i o nie, ale najpierw przekalkuluje czy mu się to opłaca. Poza tym nad tym Guru musi też stać kompetentna osoba od Marketingu generalnie, która będzie wiedziała ile przeznaczyć środków na SEM, a ile na inne formy promocji. Nad tym człowiekiem będzie stał jeszcze inwestor, który jak nie zrozumie po co, nie wyłoży kasy to będzie "lipa" - i tutaj, mówiąc o Guru SEO, mówimy chyba o idealistach, którzy do biznesu wnoszą tyle co nic - dla mnie SEM to biznes, zauważają to również inwestorzy, więc wolę być "sternikiem" pomiędzy nimi a grupą specjalistów od SEO i innych form SEM, czy też samego Marketingu internetowego.

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

i wszystko jasne :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Szybko można wyłonić elite :( Wystarczyłoby, żeby każdy zrobił listę zapytań, dla których jest w top10 :)

taka lista np na bezsensowne frazy to mozna miec na 100 000 bez problemu w kilka dni i co

zostanie sie wtedy guru?

kryterium raczej kiepskie

Ta, bo dla Ciebie słowo 'nieruchomości' jest tyle samo warte co "łapka na myszy". Zastanów się zanim coś napiszesz.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności