Skocz do zawartości

Kilka(naście) domen...

krystianj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Posiadam kilka domen, jedna jest tylko wszędzie używana i pozycjonowana (reszta domen jest wykupiona przed konkurencją). Wszystkie domeny są wykupione u jednego providera i mają te same DNSy.

Czy mam się obawiać duplicate content, czy mam zrobic przekierowanie 301??

Dodam jeszcze ze tylko jedna ta wlasciwa jest widoczna - reszty domen nie widac, ale wole sie zapytac czy moge to tak zostawic czy uzyc jakichs przekierowań...

Ewentualnie myślałem aby każdą inną domene przekierować na inny katalog a w nim przekierowanie na wlasciwa strone np. przekierowanie 301. - czy to wogóle ma sens - czy pozostawić to tak jak jest?

Pozdrawiam

Niezależny portal gminy Świerklany

Mozesz zostawic tak jak jest, pod warunkiem ze nie bedziesz linkowal innych domen. Wlasciwie w tym przypadku 301 nie ma sensu wiekszego (skoro google nie widzi tych domen).

Moze zamiast bawic sie przekierowaniami, postaw jakis rozny content i dawaj link do wlasciwej strony? Ja bym pewnie tak zrobil. Bo strona (domena) musialaby troche istniec w indexie zeby 301 mialo sens. Bo jak zaczniesz linkowac domene, ktora przekierowywuje do innej (od poczatku) to nic (dobrego) z tego nie wyniknie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Dzięki za szybką odpowiedź.

Teraz mam pytanie - lepiej zrobic subdomeny ze slowami kluczowymi czy lepiej kupic nowe domeny zwiazane ze slowami.

Na nich chciałbym umieścić fragment oferty z głównej domeny -poprostu kopiuj-wklej 20 produktów (ok 200 linijek kodu html) (oczywiście zeminiony nagłówek słowa w meta) oraz linki "cala oferta na naszej stronie ..."

Czy taki zabieg ma sens ...

P.S. Wiem że subdomeny mam za darmo a nowe domeny muszę kupować - ale koszty odrzucam jakby na 2 plan ...

Pozdrawiam

nie cytuj bez potrzeby

gizmoo3

Poczytaj na ten temat na forum... to dosyc czesto powtarzane pytanie, a z tego co pamietam - byly robione nawet jakies testy w temacie subdomen.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 2 tygodnie później...

Dzięki za info...

... nie wiem do końca jak to opisać ale kontynuując ten wątek ...

Mam domene o nazwie www.domena.pl oraz www.domena.com.pl, www.domena.eu, www.domenapolska.pl, www.domenapolska.com.pl

Chcę aby była widoczna tylko www.domena.pl - w kodzie musiałem użyć <base href=""> czyli teraz nawet jak ktos wejdzie przypadkowo na inna domene to odrazu idzie (po kliknieciu w cokolwiek) na www.domena.pl

Dodatkowo dodam, że wszystkie domeny są u jednego providera, na jednym serwerze - te same DNSy i wszystkie domeny wskazują na ten sam serwer...

Czy mam się obawiać duplicate content? Jak to rozwiązać?

P.S.1 Kiedyś domeny stały na różnych serwerach i widać pare z tych domen w google....

P.S.2 Wymyśliłem sobie aby każdą inną domene przekierować na inny katalog serwera a w nim stworzyć logo firmy z linkiem do domeny głównej... Oczywiście slowa kluczowe, meta na każdej domenie by były inne ...

Ma ktoś jakiś pomysł? albo spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam

zaczynasz dobrze kombinować,

ale proponował bym zamiast wizytówek zrobić jakieś troche wieksze stronki niż wizytówka, dodać trochę linków. Tak aby się zaindeksowały i z nich linkować do domeny głównej.

Tym sposobem od razu robisz sobie jakies zaplecze tematyczne.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności