Skocz do zawartości

Gigabyte GA-8I945GMF - wiatrak

itpawel

Rekomendowane odpowiedzi

Wklepać na portale OLX czy allegro że szukasz wentylatora pod socket 775... W większości są z radiatorem, ale może dostaniesz sam wentylator.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe Łódź. Na rynku od 1995 roku.

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Wentylator kupujesz pod socket (gniazdo procesora), u Ciebie jest to 775 https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-8i945gmf/#sp Jako że nie podkręcasz sprzętu, i procek szału nie robi, to szkoda zawracać sobie głowę jakimiś wypasami, box-owe Ci wystarczą. Myślę że box będzie dla Ciebie najlepszy z prostego powodu - kupisz go stosunkowo tanio, więc do końca żywota obecnego procesora powinien dać radę ;) Możesz poszukać czegoś pasywnego, ale nie wiem jak u Ciebie z budą i temperaturami. Polecając na ślepo, bierz coś z wentylatorem.

Dla pewności jeszcze upewnij się że poszedł wentylator a nie wyjścia na płycie, marna szansa, ale sprawdzić nie zaszkodzi.

To zrób druciarstwo - wyjmij ten wentylator i podmień go na inny wkręcając go w radiator, jak to kiedyś się robiło w większości z VGA które miały pasywne chłodzenia a chciało się podkręcić coś (czasy 7300GT / 8600 GTS)

To jest stary sprzęt i inwestycje nie mają racji bytu, a to moja propozycja aby w koszty się nie pakować.

Są jeszcze inne drogi, zobacz czy może nasmarowanie go coś ruszy. Wyczyściłeś solidnie z kurzu ? Przedmuchałeś go ? Jesteś pewien że padł ?

Nie jestem pewien czy jakbyś nie kupił wentylatora na płaskim radiatorze to czy wentylator nie jest kompatybilny ze starą, wysoką, podstawą. Wtedy tylko byś podmienił.

I wymień koniecznie pastę pod radiatorem, sądząc po zdjęciu dawno tego nie robiłeś :)

Z jakiego miasta jesteś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności