Skocz do zawartości

Praca dyplomowa - Google Ads jako narzędzie reklamy internetowej

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Jestem na etapie pisania pracy dyplomowej. Temat jaki obrałem brzmi "Google Ads jako narzędzie reklamy internetowej". 

Napisałem już pierwszy rozdział pracy, który brzmi "Istota i znaczenie marketingu internetowego".

Drugi rozdział chcę aby był w całości poświęcony systemowi reklamowemu Google Ads i tutaj kieruję prośbę do Was, czy moglibyście mi podpowiedzieć jak najlepiej sformułować strukturę tego rozdziału. Myślę, że mógłbym podzielić go na 4/5 podrozdziałów, w których przekrojowo opiszę najważniejsze zagadnienia związane z Google Ads. Co według Was powinienem koniecznie zawrzeć oraz jak mógłby wyglądać taki sensowny rozdział i podlegające mu podrozdziały? Dodam, że na opis mam około 20 stron. 

Wiem, że dobrymi materiałami z których mogę czerpać wiedzę jest załączana przez Google dokumentacja, czy moglibyście mi polecić jakieś inne ciekawe opracowania/książki, które mógłbym wykorzystać do pisania tego rozdziału?

Z góry dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Tak na szybko:

1. wstep - czym jest Google Ads, wyjasnienie pojec (CPA, CTR etc.)

2. Typy kampanii (Search, Display, Youtube, Shopping etc.) i Rodzaje reklam

3. strategie licytacji i targeting

4. zasady  i czynniki wplywajace na przebieg licytacji : quality score (czynniki), stawki i ich modyfikatory etc.

5. sposoby organizacji i optymalizacja kampanii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności