Skocz do zawartości

Zablokowany adres domeny na facebooku

pipi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Od kilku lat prowadzę portale internetowe testoland.pl i wygraland.pl - tematyka to konkursy, testowania produktów, próbki.

Do tych stron regularnie zamieszczam linki na równoległych fanpage na fb. Niestety kilka dni temu domeny moich stron zostały całkowicie zablokowane. Nie można wrzucać linków do tych stron na fanpage, okazuje się, że adresy url mają blokadę. Nic z tego nie rozumiem. Zawsze miałam wręcz fioła na punkcie regulaminu. Wszystko sprawdzałam po kilka razy. A tu nagle takie coś ... Nie umiem sobie wyobrazić, co mogłam zrobić nie tak. Zgłaszałam już problem do facebooka, ale obecnie nic to nie daje.

Niestety podejrzewam, że strony zostały zgłoszone przez pewną osobę, a facebook zareagował z automatu.

Tylko co teraz?

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Dziękuję, Klaudia.

Jak dla mnie strony od razu wyglądają jak scamy w stylu "mamy pińćset ajfonów bez folijki, więc wyślemy jeden do Ciebie. Napisz tylko jak ma na imię Jan Paweł 2".

Co do samego contentu - reklam na**ane ile tylko można, gdzieniegdzie jakiś artykuł

Pewnie oflagowali jako scam lub wyłudzanie danych

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Cytat

We can't review this website because the content doesn't meet our Community Standards. If you think this is a mistake, please let us know.

Raczej nic nie zrobisz. Można zgłaszać przez oficjalny formularz ale rzadko kiedy (jeżeli w ogóle) czyta to człowiek.

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

Stabilny hosting w normalnej cenie i tanie odnowienie domen *.pl - SeoHost

• 4 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Poszukaj na grupach FB typu Ssocial Media to CI podpowiedzą co i jak zrobić. https://www.facebook.com/groups/socialmediaPL

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 5 tygodni później...

Przekierowania przez bit.ly na ogół są wyłapywane i również banowane. Jeśli posiada się w miarę regularnie prowadzone konto reklamowe, to najlepiej kontaktować się z FB przez wsparcie z managera reklam, wtedy rozmawiamy z człowiekiem, który jest nam w stanie realnie pomóc. 

www.inspirowaniruchem.pl - Treningi Personalne w Szczecinie