Skocz do zawartości

Budowa zaplecza a GSC

KarolKras80

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Czy jest sens dodowania zaplecza do GSC gdzie są dodane strony które się pozycjonuje ?

Mam 2 blogi do pozycjonowania o tematyce sportowej. Zaplecz będzie kilkanaście, czy jest sens dodawać je do GSC ? Zaplecza mogą być spamowane, i nie jestem pewny czy nie zaszkodzi to stronom pozycjonującym. Google przecież powiąże właściciela stron spamowanych z tymi dobrymi.

W sumie nie ma znaczenia czy dodasz czy nie bo i tak musi byc zaindeksowane :) 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zależy jakiej jakości są zaplecza, jeżeli nakierowane na ruch to jasne, że sie dodaje, jeżeli pod linki to nie ma sensu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

9 godzin temu, KarolKras80 napisał:

dodam do GSC to wpłynie to jakoś odczuwalnie na szybkość indeksacji

Samo dodanie strony do GSC nie wypływa na indeksację, jeśli nie używasz opcji Zgłoszenia urla do przeindeksowania. Ale można indeksować wpisy na domenie przy pomocy GSC wcale nie mając dodanej tej domeny do GSC.

6 godzin temu, seopraktyk1 napisał:

rób je tematycznie pod stronę pozycjonowaną

Robiłeś testy? 

6 godzin temu, seopraktyk1 napisał:

Nie rób zaplecza po to byle by było.

Zaplecze robi się aby kopało. Czyli trzeba testować jakie czynniki wpływają na moc zaplecza, a potem to skalować.

1 godzinę temu, seopraktyk1 napisał:

Mając strony tematyczne, powiązane z pozycjonowaną klienci wysyłają zapytania nawet na zapleczówkę.

Pod warunkiem, że zapleczówka jest wysokiej jakości.

Osobiście jestem przeciwny dodawania stron do GSC. Nic to nie daje a Google ma możliwość monitorowania  twojej strony. Jeśli już chcesz bawić się w analitykę dla zaplecza to są inne narzędzia analityczne nie związane z Google. Należy też pamiętać, że Google nie udostępnia rzetelnych informacji tylko poglądowe.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności