Skocz do zawartości

Rejestracja domeny o podobnej nazwie

ArcziB

Rekomendowane odpowiedzi

Zarejestrowałem całkiem nową domenę bez historii, którą obecnie pozycjonuję. Złożona jest z dwóch wyrazów połączonych myślnikiem. Kiedy sprawdziłem w google nazwę mojej domeny w cudzysłowach okazało się, że w wynikach wyszukiwania pokazała się strony złożona z tych samych wyrazów, które połączone są kropką. Obecnie strona ta nie jest zarejestrowana. Z web archive wynika, że była ona tematycznie powiązana ze moją stroną, ale też znalazłem na niej jakieś dziwne treści z chińskimi znakami oraz różnymi "dziwnymi'" linkami wychodzącymi do stron obcojęzycznych . Czy strona o tej samej nazwie, która kiedyś funkcjonowała i była wszystko wskazuje zaspamowana może mieć negatywny wpływ na pozycjonowanie mojej strony? Czy może warto ją zarejestrować i wykorzystać pod zaplecze czy też w innym celu?

1 godzinę temu, ArcziB napisał:

zaspamowana może mieć negatywny wpływ na pozycjonowanie mojej strony

Samo jej istnienie nie może mieć negatywnego wpływu.

1 godzinę temu, ArcziB napisał:

Czy może warto ją zarejestrować i wykorzystać pod zaplecze czy też w innym celu?

Pytanie czy

9 minut temu, ArcziB napisał:

backlinki jakieś

są "mocne" i  ile ich jest

2 minuty temu, ArcziB napisał:

nie wiem czy mocne

Zatem możesz zakupić tą domenę, postawić na niej zapleczówkę i przetestować czy linki z niej kopią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności