Skocz do zawartości

śmieszne czy nie? oceny welcome:)

hopper

Rekomendowane odpowiedzi

oj, człowiek pyta o ocenę stron pod względem Seo a wy mu dajecie informację turystyczną.

A to się właśnie dowiedziałem, że strony były pozycjonowane, to ja przepraszam w takim razie bo pytanie w temacie postu było "śmieszne czy nie" i na to pytanie już odpowiedziałem.

A jeśli chodzi o sprawy pozycjonowania to mimo, że nie jestem specem w tej dziedzinie to wydaje mi się, że powinny zostać podane wyrażenia pozycjonowane na dzień dobry. Ostatnio bowiem usłyszałem teorię (firma pozycjonująca), że umieszczenie słów kluczowych w mata i wkomponowanie ich w nazwy obrazków nie jest dobre. Zatem proszę o uzupełnienie informacji :rotfl:

hmm..... teorie, teorie ... bez komentarza, co jeden gość zaczynający od "ja się nie znam, ale uważam, że ....." rzuca tu jakąś dziwną teorią. Szczerze mówiąc liczyłem na opinię kogoś kto zacąłby od "tak, znam się, robię to od lat ...." i tu opinia o bieżącym wypozycjonowaniu strony.

co tu precyzować - proszę o informacje o pozycjonowaniu tej strony, bieżącym stanie i możliwościach

a.d.

Panie Andrzeju - zrobię niepotrzebny cytat, żeby przypomniec jakie było pytenie tym wątku:

tytuł: śmiesczne czy nie ?

Najmilsi!

www.madkrakow.com

www.cooltourcompany.com

Prosze pokornie o wszelkie komentarze. Biore wszystko na klate. Z gory dzieki za Comments

pozdrawiam

Nie widzę tu ani nic o pozycjonowaniu ani nawet specjalnie merytorycznego.

Spomiędzy naszych żartów wbrew pozorom przemawia bardzo ważny wątek merytoryczny. Chodzi o to, żeby nie promować Krakowa jako "najlepszego miejsca do zabawy" narażając się na swojego rodzaju smieśznośc, a zwrócić się w kierunku merytoryki - przedstawienia autów, zalet nie pozbawiając strony (oczywiście) elementów rozrywkowo-humorystycznych.

Żatobliwa dyskusja - pokazuje, że tresć tej strony skłania raczej do dyskusji i kontrowersji, a nie poznawania Krakowa - a wieć warto nieco zmienić sposób prezentowania na niej informacji. Nie wskarzemy dokładnie nowego kierunku, ale spokojnie - myślę, że autor jak bedzie chiał to "wyczuje"

Proszę również zauwazyć, że autor jakoś się "nie burzy" na nasze odpowiedzi, ale "przyjmuje je na klatę".

Merytoryczne informacje wyciągnięte z pobocznych dyskusji na temat danej strony, stanwią dla doświadczonych marketingowców czesto znacznie ważniejsze żródło oceny od suchych informacji. Nawet ta pańskim zdaniem "niepoważna" dyskusja wskazała możliwy sposób interperetacji treści i to nie przez pojedyńczą osobę.

Proszę zatem być poważnym, ale zwócić uwagę na sposób zadania pytania i jego tresć i formę, które Pan wyrażnie pominął.

Dzięki za rozbudowaną odpowiedź - fakt faktem pytanie było sformułowane w sposób nie mający nic wspólnego z seo. To trzeba przyznać. Jeśli to jednak jest ważniejsze niż moje trzykrotne doprecyzowanie pytania, to nie omieszkam utworzyć nowego wątku dotyczącego tych stron, chciałbym jednak szanować miejsce serwera. Bez sensu jest mnożyć byty ponad miarę. Również zgadzam się, że dla zdolnego marketingowca część informacji, które pojawiły się tutaj stanowią ciekawe źródło informacji.

Autor tego postu nie znalazł się jednak przypadkowo na tym forum. Został przeze mnie odesłany właśnie tutaj z hasłem - "zapytaj, a odpowiedzą, nie będziesz musiał polegać na zdaniu osób, które mogą mieć interes w doradzaniu ci na temat tego, jak pozycjonować tą stronę." Słowem - "zasięgnij opinii niezależnych specjalistów." Dlatego właśnie wątek pojawił się na tym forum - forum dotyczącym pozycjonowania. Proste. Jeśli chcesz dowiedzieć się co klienci myślą o twojej ofercie, zapytaj ich, załóż forum, wprowadź komentarze na swojej stronie. Jeśli zależy ci na opinii marketingowców, napisz zapytanie na forum dla przedstawicieli tego zawodu. Jeśli chcesz poradzić się w kwestii pozycjonowania zapytaj pozycjonerów. I właśnie dlatego dziwi mnie dyskusja o tym jak wygląda krakowski rynek o czwartej nad ranem. To nie jest miejsce do rozmawiania o turystyce. Chyba mam rację, w tej kwestii. Tu rozmawiamy o Seo, jeśli przypadkiem mylę się to proszę mnie poprawić.

Więc - pomimo, iż rozbudowaliśmy ten wątek bardziej niż było potrzeba, chciałbym zaapelować raz jeszcze z prośbą o oceny stron pod względem SEO.

dzięki

a.d.

@Andrzeju - no i nareszcie napisałeś konkretnie o co chodzi. Nie trzeba było tak od początku? bo właśnie miałem Ci odpisać, że to Ty masz w swojej ofercie pozycjonowanie i Ty powinieneś wiedzieć dokładnie co można zrobić i co zostało zrobione źle w kwestii SEO.

Zobacz też posty przyklejone w tym dziale. Ani jeden nie traktuje o SEO, a o użyteczności i funkcjonalności stron.

Ale niech będzie:

- powtarzające się wyrażenie w sekcji meta key

- description nie zachęca szczególnie

Generalnie cała sekcja meta do wymiany i dalej:

Brak mapy strony

Tylko 100 BL i to z niewielkiej ilości domen

Anchor w linkach bezpośrednich typu:

MADKRAKOW - wieczory kawalerskie Krakow

MADKRAKOW STAG KRAKOW-Stag party Krakow

STAG KRAKOW vist MADKRAKOW.com:find STAG for you in KRAKOW -just ...

Ja naprawdę ma skromną wiedzę w porównaniu z kolegami ale to co widzę jest kiepskie.

Pozdrawiam

Paweł

@Andrzeju - no i nareszcie napisałeś konkretnie o co chodzi. Nie trzeba było tak od początku? bo właśnie miałem Ci odpisać, że to Ty masz w swojej ofercie pozycjonowanie i Ty powinieneś wiedzieć dokładnie co można zrobić i co zostało zrobione źle w kwestii SEO.

Zobacz też posty przyklejone w tym dziale. Ani jeden nie traktuje o SEO, a o użyteczności i funkcjonalności stron.

Ale niech będzie:

- powtarzające się wyrażenie w sekcji meta key

- description nie zachęca szczególnie

Generalnie cała sekcja meta do wymiany i dalej:

Brak mapy strony

Tylko 100 BL i to z niewielkiej ilości domen

Anchor w linkach bezpośrednich typu:

MADKRAKOW - wieczory kawalerskie Krakow

MADKRAKOW STAG KRAKOW-Stag party Krakow

STAG KRAKOW vist MADKRAKOW.com:find STAG for you in KRAKOW -just ...

Ja naprawdę ma skromną wiedzę w porównaniu z kolegami ale to co widzę jest kiepskie.

Pozdrawiam

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności