Skocz do zawartości

Dziwne wachania strony w wynikach wyszukiwania

emiliann

Rekomendowane odpowiedzi

Zbudowałem i pozycjonuję stronę:

www.camero.pl

od sierpnia tego roku, posłowie kluczowym "łazienki od sierpnia z 170 pozycji awansowałem na 21, a w ciagu jednej doby spadłem z powrotem na 170.

Strona jest zbudowana jak należy, nie spanowałem za pomoca masowego dodawania linków, po prostu starałem się aby strona nie miała błędów, aby nie mozna się do niej o nic przyczepic, właśnie aby nie zdarzyło się to co się zdarzyło!

Nie wiem co o tym sądzić i co można w tej sprawie zrobić?

Czy ktoś z Was miał już taki przypadek i co było jego przyczyną?

Pozdrawiam

chyba dzisaj dostalem filtr na moją najwazniejszą frazę domeny - bo zamiast 4 poz. mam 59

cay dzien do bani ;-(

ps. niech nikt sie nie waży napisac ze od katalogów nie mozna wpasc w filtr

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Adek , to nieprawda ten cały filtr to jedna wielka niewiadoma , dawałem kilkanaście sitów bez zróżnicowania i żadnego filtra nie załapałem - dawałem jeden site ze zróznicowanymi i załapałem sie na filtr a w drugim przypadku ban :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Panowie filtru nie dostaliście się za dodawanie do katalogów tylko prawdopodobnie za nieróżnicowanie anchora

no wlasnie były zróznicowane, a jednak na ważną dla mnie fraze mogło zostac przyjęte ze 2-3 wiecej ponad normę

Linki z katalogów mogą bardzo zaszkodzic jesli któregos dnia gogle zaindeksuje wiecej niz zazwyczaj więc takie bajki ze se mozna 500 linków dodać to nie prawda - chyba ze ktos to bedzie robił codziennie.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Adek , to nieprawda ten cały filtr to jedna wielka niewiadoma ,

zgadzam się że czasami to loteria ale jeśli przypadki takie się zdarzają lepiej się zabezpieczać.

Ja ze ,, świeżynkami” lecę na początku z 30, 40 różnymi anchorami, nie daje poznać robotowi że interesują mnie tak naprawdę np.: 3,4 razy. Z upływem miesięcy zawężam liczbę anchorów.

Po roku przy takim pozycjonowaniu spokojnie już mogę dociskać tylko to co mnie interesuje. Do tej pory jeszcze nigdy nie złapałem filtra pozycjonując w ten sposób, co wcale nie oznacza że tak nie może się stać :D

od zawsze dodawalem linki, wymienialem sie, tylko z jednym slowem, pisanym zawsze tak samo z malej literki [a co], strona od bardzo dawna jest na w pierwszej trojce i nigdy w filtra nie wpadlem. dodatkowo pojawila sie na w 10 na inne hasla, zwiazane ze strona, na ktore nigdy w zyciu linka nie dodalem... w sumie o filtrach to sie dowiedzialem tu na forum :D wiec jak dla mnie to nie wiem co Wy robicie ze macie problemy z filtrami, sandboxami, itd....

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

od zawsze dodawalem linki, wymienialem sie, tylko z jednym slowem, pisanym zawsze tak samo

ot masz być może odpowiedź :D

Ale narazie się nie gorączkuj, poczekaj z tydzień, google ma nie razjakaś dziwną czkawkę. Dla stronki klienta kiedyś wypadłem całkowicie z indeksu na ok 8 dni, żyje przez to napewno krócej o jakies pół roku :D ale po tych 8 dniach wróciło wszystko do normy.

ps. niech nikt sie nie waży napisac ze od katalogów nie mozna wpasc w filtr

Panowie filtru nie dostaliście się za dodawanie do katalogów tylko prawdopodobnie za nieróżnicowanie anchora

włąściwei to może byc to.

dodałem tą stronę do innych stron z anchorem łazienki. właściwie tylko z anchorem 'łazienki', nie rożnicując.

czy taki filtra długo trwa?

Gdybym teraz anchory zróżnicował to kiedy byłyby efekty? Po zwykłym okresie ich zaindeksowania czy to dłuzsza sprawa?

czy taki filtra długo trwa?

Gdybym teraz anchory zróżnicował to kiedy byłyby efekty? Po zwykłym okresie ich zaindeksowania czy to dłuzsza sprawa?

to tajemnica Google ile potrwa.

Prawdopodobnie ok. 3 miesiecy

Naczytasz sie pewnie bys dodawał tyle ile przed filtrem.

W/g mnie powinienes dodawac nadal z tym anchorem ale o 40-50% mniej linków niz dotychczas

Ja tak niedawnop wyszedlem z filtra - podchas update PR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności