Skocz do zawartości

Ześwirowała klawiatura w laptopie - pomoże ktoś?

Baba Jaga

Rekomendowane odpowiedzi

Twój laptop, co mnie to.

Takie "odświeżania" to proteza, błędy będą się prędzej czy później sypać i w końcu będziesz miała pełną reinstalkę przymusowo.

Powiem tak, niech backup będzie z Tobą :)

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Kiedyś maszynistkom zamieniono miejscami "Z" z "Y", bo też gubiło znaki jak za szybko się pisało... 

A tak seryjnie, to czy w momencie zwalniania klawiarki z laptopa zewnętrzna działa normalnie?

Ja bym najpierw wyjął klawiaturę i przeczyścił dokładnie, może faktycznie coś się tam dostało.

54 minuty temu, SzlafRock napisał:

Babo Jago, pierwsze co musisz zrobić to sprawdzić połączenie klawiatury z płyta główną.

6 minut temu, okazwłoka napisał:

Kiedyś maszynistkom zamieniono miejscami "Z" z "Y", bo też gubiło znaki jak za szybko się pisało... 

A tak seryjnie, to czy w momencie zwalniania klawiarki z laptopa zewnętrzna działa normalnie?

Ja bym najpierw wyjął klawiaturę i przeczyścił dokładnie, może faktycznie coś się tam dostało.

Spróbuję rozkręcić i sprawdzić.

6 minut temu, Maksiulek napisał:

To umiesz rozbierać lapka i nie zaczęłaś od tego ? :ph34r:

Zrobiłam kilka lat wstecz na własny użytek prawie trzy  semestry policealki na kierunku technik informatyk — nie skończyłam, bo weszło programowanie w HTML i stwierdziłam, że szkoda czasu, bo mi się to w życiu nie przyda. Tak jak wspomniałam, było to kilka lat wstecz ;) - a narząd nieużywany zanika :hahaha:. Nadal potrafię sobie co nieco (nie wszystko) zrobić, ale na tej awarii poleglam :shok:

Pewnie dlatego, że wskutek obserwacji cały czas mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest awaria mechaniczna. Dlatego wciąż szukam ;)

Po 3 latach pisania, to każda klawiatura pójdzie, żadna wina systemu, niestety laptopy nie są przyzwyczajone do klepania milionów znaków ;)

Obstawiam uszkodzenie mechaniczne, sprawdzić taśmę jak mówią koledzy a następnie dokładnie samą klawiaturę (może być iż jakiś przycisk się zacina etc pod spodem ;)

Na przyszłość, mini klawiatura zewnętrzna i problem rozwiązany (ja w swoim stacjonarnym wymieniam klawiaturę 3 razy do roku :)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności