Skocz do zawartości

Pytanie o forum

pdg12345

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, mam forum, jakiś tam ruch nie duży, i obecnie trzaskam tematy w różnych działach, mam już 650 tematów na forum, jutro możliwe że będzie 800, sam na nie odpowiadam na innych nickach, mam też wartościowe poradniki napisane, i pytanie takie co jest lepsze czy tworzyć dobrej jakości artykuły które są wyszukiwane w googlach pod konkretnymi frazami czy trzaskać na pałe tematy? im więcej tematów tym lepiej?

Na pytanie, czy lepiej mieć 100 fraz z pozycjami w TOP 50, czy 10 fraz w TOP 10, to Ty już sam musisz sobie odpowiedzieć. To nie pytanie do nas.

Zasadniczo - jeśli masz mocne kompetencje w linkbuildingu, to wiadomo - braki w optymalizacji dociągniesz sobie linkami. A jeśli w linkbuildingu jesteś słaby, to wtedy ładujesz w bardziej obszerną treść, żeby pozycje ograć onsite'owo.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

W sumie jak sam zakładasz tematy to jeszcze spoko. Jednak jeżeli robisz w nim dyskusje sam ze sobą to chociaż zadbaj o zmienność IP. Będzie to wyglądało bardziej naturalnie. Do tego zmiana przeglądarki, trochę z mobile itp. 

16 godzin temu, pdg12345 napisał:

, i pytanie takie co jest lepsze czy tworzyć dobrej jakości artykuły które są wyszukiwane w googlach pod konkretnymi frazami czy trzaskać na pałe tematy?

Musisz postawić sobie pytanie w jakim celu to robisz? Artykuły dobrej jakości mają tę przewage nad sieczką, że masz naturalny ruch i ludzie moga linkowac do tych artykułów. Jednak forum to zły pomysł. Lepszym pomysłem jest blog z mozliwością komentowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, pdg12345 napisał:

to chyba 10 fraz w top 10 ściągnie więcej ruchu niż 100 fraz w TOP50 ?

Patrząc prostolinijnie tak by było ale nie jest to regułą. Co z tego że masz np. 10 fraz w top 10 jeżeli one nie konwertują na ruch. Tu można gdybać. Testuj, twórz posty, linkuj i z czasem jeśli będą to atrakcyjne tematy to ruch się rozkręci. Forum to dość specyficzny temat i jeśli jest ono ciekawe to samo się wypozycjonuje. Zresztą jest bardzo obszerny temat już na PiO. 

Dnia 6.08.2019 o 02:30, pdg12345 napisał:

nie w każdej branży 

w każdej, tylko trzeba robic to z głową a nie "trzaskać tematy w różnych działach"

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@SzlafRock żle coś się zrozumieliśmy ale to szczegół

wracając do tematu lepiej forum wygląda dla użytkownika gdzie jest dużo tematów, ja trzaskam tematy takie które użytkownicy najczęściej zadają + artykuły jakieś pomocne chyba to w dobrą stronę idzie bo jakiś ruch i rejestracje są 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności