Skocz do zawartości

Zmiana domeny

uve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewne pytanie. Chcialbym zmienic domene dla strony, nie chce robic przekierowania. Chce całą zawartosc dotychczasowej strony postawic jako "nowa strona". Pod starą domeną bedzie pusty katalog, wiec google zacznie wyindeksowywac powoli strone. Po prostu chce zacząc od początku....

Czy mam czekac do momentu az google wyrzuci z bazy wszystkie podstrony ? Nie chcialbym dostac bana za duplikat.... czy tez bede musial odpowiednio pozmieniac zawartosc strony ?

Prosze o pomoc.

Pozdr.

Pozdrawiam

Dziwną rzecz chcesz zrobić :D

301 załatwia przeniesienie domeny jeśli ma to być ta sama strona to nie widze powodu dla którego masz robić to inaczej.

Jeśli jednak musisz to robić tak a nie inaczej to daj na starej domenie plik robots.txt, żeby nie indeksowało tej strony, skasuj stronę i zgłoś to googlowi.

A stronę podepnij pod nową domenę. I czekaj cierpliwie.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

A propos duplikatów, to google zaindeskowało mi przez przypadkiem wersje strony na serwerze roboczym na którym ją budowałem. Google odbiera to jako duplikat? Da coś jak usunę tą stronę z servera i wpisu w google? Czy lepiej dać noindex w meta?

Przy okazji mam jeszcze alias, aby udostępnić łatwy do zapamiętania adres. Nie pozycjonuję go ale jest zaindeksowany. Czy Google może również to odebrać jako duplikat, jak strona jest zaindeksowan na domenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności