Skocz do zawartości

Spadek w wynikach po 24h.

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam szybkie pytanie. Staram się pozycjonować organicznie swój serwis o charakterze gamingowym. Domena jest nowa, teksty są pisane w ramach możliwości regularnie (codziennie jeden lub dwa). Treść artykułów jest niepowtarzalna, nic nie jest kopiowane, wszystko piszę swoimi słowami, staram się dostarczać bogate treści w artykułach. Witryna wisi na WP, szablon jest duży i zasobożerny ale w ramach możliwości optymalizuję go, używam wtyczki YOAST SEO.

Wczoraj napisałem artykuł "na czasie" na nieco ponad 300 słów. Dostosowałem go pod SEO ale w taki naturalny sposób, ustaliłem sobie słowo kluczowe składające się z 3 wyrazów. Wysłałem do kolejki indeksowania, zaindeksowany błyskawicznie. Przez pewien czas artykuł był w top 5 wyników i robił ruch, później spadł do top 7 ale utrzymywał się do końca dnia. Dziś patrzę a tam na trzeciej stronie wyników... 

Sprawdziałem czy konkurencja nie napisała podobnego artykułu i okazuje się, że niewiele serwisów o tym wspomniało. Dziś wyprzedziły mnie linki o podobnej tematyce ale niezwiązane z tym konkretnym tematem "na czasie". Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co się mogło stać?

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

Tak. Weszło i wyszło. Normalne zachowanie. Nie ma gwarancji, że bedzie wysoko.

Linkowanie wewnetrzne do wpisu trzeba zrobić, social media ogarnąc, linki zewnętrzne. Samo to nawet ze schodów sie nei spada.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ok, dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o ten konkretny wpis, podlinkowałem wewnątrz niego do innego podobnego wpisu, link do zewnętrznego źródła również był. Social media jest aczkolwiek dopiero raczkuje jak to w przypadku świeżych fanpage. Jest szansa, że kilka takich wpisów bazując na jakościowej treści może się utrzymać wysoko i konkurować z dużymi serwisami, które mają już renomę?

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

Dnia 21.08.2019 o 17:52, zgred napisał:

Linkowanie wewnetrzne do wpisu trzeba zrobić, social media ogarnąc, linki zewnętrzne. Samo to nawet ze schodów sie nei spada.

@zgred jak linkowanie wewnętrzne do wpisu? czyli mamy artykuł i go podlinkować gdzieś muszę na konkretną frazę, czy w artykule jakiś link wkleić ? i jakie linki zewnętrzne ?

@pdg12345

https://pl.wikipedia.org/wiki/Linkowanie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności