Skocz do zawartości

pospadly Wam pozycje ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

duza ilość wzajemnego linkowania do siebie jest wykrywana przez algorytm i takie linki są mniej wazne

A ja myślę, że to bzdura i że niestety może być odwrotnie

uzasadnie:

Np: Strony internetowe wydziałów uczelni pracujących nad wspólnymi projektami linkują do siebie jak szalone - cytaty, zapożyczenia, odnośniki. Algorytm który frazy istotne dla tego projetku traktowałby gorzej (bo są we wzjaemnym linkowaniu) nie byłby funta kłaków warty.

Tak samo im bardziej TEMATYCZNY krąg stron tym większe linkowanie stron do siebie. Do tego dochodzą Webringi, katalogi brnazowe - znowu wzmacniajace linkowanie wewntrz jakiegoś kręgu stron.

Analizując podane wyrzej przykłady dochodzę do wniosku, że nie może byc gorzej traktowane linkowanie do siebie wzajemnie jakieś grupy stron - bo byłoby to wylewanie dziecka z kąpielą ;).

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zgadzam się w 100%

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

im bardziej TEMATYCZNY krąg stron tym większe linkowanie stron do siebie. Tak jest! Zgadzam się.

witam nie cyztalem calego posta, ale pisze pod temat chodzi o to ze moja strona byla w google w 2 dziesiatce na 1 miejscu w google dziaj patrze strona jest na 5 stronie 3 pozycji i to nawet nie strona głowna, mam pytanie co spowodowalo taki nagly skok?? szukana fraza [ mp3 techno ] strona https://trance.bloger.pl

Bo kulturystyka jest jak narkotyk. Przekonaj się sam.

Właśnie staramy się na takie pytania odpowiedzieć. Pewnie gdybyś przeczytał cały topic wiedziałbyś, że narazie nikt jednoznacznej odpowiedzi nie zna. Pozdr!

--------------------

iconm.gif - Metallica

Na pytanie z tematu odpowiem: pospadały i to ostro!!! Jedna ze stron, którą pozycjonuję https://www.autodc.prv.pl dla frazy "używane auta z zachodu" miała jesze kilka dni temu 2 pozycję :blink: Niestety patrzę wczoraj i kaszanka - nawet nie mogę dokładnie jej znaleźć. W Google Sitemaps pokazuje dla

1 frazy: śr. pozycję 7

2 frazy: śr. poz. 8

3 frazy: śr. poz. 6

Ogólnie kilka fraz jest na świetnej pozycji tylko w google ich nie można wyszukać w "okolicy" Możliwe, że spadły o grube kilkadziesiąt pozycji??

hmmm...

ciekawe to to... jedne ze ze stron spadly inne z moich stron podskoczly - najwieksze zaskoczenie to moja strona - wypadla calkowicie,

nic zero...

wczoraj patrze i jestem o 2 pozycje wyzej (sic!) niz bylem w polskim a w ogolnym (sic again) na pierwszym miejscu, fraza to "grafika", ilosc trafien 40ml.

ciekawe, pomimo, ze spadala (w wlasciwie to znikla) zaczalem dodawac linki na inna fraze (dla rownowagi).

magia swiat

Apropos kwesti katalogów i ich ewentualnej winy/bądź nie w tym całym zamieszaniu, to nadmienię, że nie dodawałem stronki do żadnego, a spadła - inna też!!

Dziś masakra - z kilkunastu fraz (z czego 10 dawało sred. top 10) została jedna na 31 poz. (a i tak jej tam nie ma - ani w pierwszej 100).

Cześć ja tam nie wiem czy tak dobrze będzie. Miałem zaindeksowanych 850 podstron i nagle wszystko mi w google wyleciało z dnia na dzien i trwa to już okolo dwóch tygodni nic nie rusza sie do przodu. A wszystko zaczęłosię od tego że zapisałem się do progrmau AdWords i jak obniżyłem sugerowany koszt CPU to nagle własnie wszystko znikło. Nie wiem czy jest to dziełem przypadku czy coś źle zrobiłem ale nie wydaje mi się ponieważ nic nie robiłem ze stroną więc podejrzewam jakiś ban albo juz nie wiem co pomóżcie!!!

Dzieło przypadku IMHO

--------------------

iconm.gif - Metallica

eee tam przesadzacie:P mi wszystko rośnie:)

od całego tego zamieszania pozycje idą w góre jak szalone zaczynałem z 8-9 pozycją pod "banki" a teraz jestem 3-4

inne strony też nieźle sobie radzą

jak ktos tu czy gdzie indziej napisał nie wszystkie strony moga by w top 10:D

może i google zmienia coś w algorytmie ale my i tak do końca go nie znamy więc to jest takie filozofowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności