Skocz do zawartości

pospadly Wam pozycje ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

wg mnie sprawdza sie stara zasada: jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o kase.

jesli strona od dawna ma stala pozycje i nie jest na sile cisnieta do gory - tzn ze jest teoretycznie wartosciowa dla userow = nie spada (widze to u siebie).

jesli strona jest pchana gdzie sie da i jak sie da - tzn ze jest z niej kasa. wiec co z tym trzeba zrobic? obciac! :D jesli klient ma placic $ za pozycje, to czy nie lepiej jest dla googla jesli kasa pojdzie na ad words niz do pozycjonera?

prawda jest taka, ze moich staruszkow zmiany nie ruszyly, a najmniej dotknely reklam platnych. chcesz byc ZAWSZE na 1 miejscu? plac googlowi, a nie pozycjonerowi.

i tak po prawdzie jeszcze jedna mysl - odnosze wrazenie, ze powoli trzeba przestwiac sie z pozycjonowania, na posrednictwo w sprzedazy reklam google`a. to bedzie pewniejszy kawalek chleba.

...i stało się tak, że jaskinie są lepsze niż blog 30latka.

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

esos trochę przerażająca jest Twoja teoria, jednak Google nigdy nie zwalczy pozycjonerów.

Może zmieniać algorytm nawet co 5 minut i losować różne algorytmy (coś jak DC, ale zupełnie inne algorytmy), ale to nie problem wypozycjonować się pod każdy algorytm (więcej roboty, ale będzie warto).

A jeśli chcieliby zmieniać algorytm codziennie... To głupota. Zobacz jak wprowadzają zmiany. Pomału, testują różne frazy itd. Wyobraź sobie jakby w ruch poszedł nieprzetestowany algorytm (moim zdaniem mogłoby się tam nawet łatwiej wypozycjonować).

Jak to twierdzą niektórzy: dobra strona sama się obroni.

I to jest TO, co trzeba brać pod uwagę w pozycjonowaniu. W końcu Google dąży do zwracania jak najlepszych wyników.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Co do tego ze da sie pozycjonowac pod kilka algorytmow to sie nie zgadzam, bo moga one miec wrecz przeciwne priorytety, np. w jednym silne olinkowanie wewnetrzne na słowo kluczowe jest sukcesem a w drugim silne powoduje filtr - i ciekawe jak zrobisz serwis w takim ukladzie, a to tylko przykład.

Ale doszukalem sie tez pozytywnych aspektow tych filtrow -31 i tego co sie teraz dzieje, bo kto by z pol roku temu powiedzial ze moze być pierwszy na key'a "qlWeb" - przeciez nikt nie by nie pomyslal ze moze przebic autora skryptu a tu co ?

Mysle ze teraz mniejsze serwisy maja szanse przebicia, tyle ze troche zajmie odkrycie o co chodzi w nowym algorytmie, bo teraz to jest jeszcze takie pozycjonowanie po omacku, raz sie udaje a raz nie... :/

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Mysle ze teraz mniejsze serwisy maja szanse przebicia, tyle ze troche zajmie odkrycie o co chodzi w nowym algorytmie, bo teraz to jest jeszcze takie pozycjonowanie po omacku, raz sie udaje a raz nie... :/

Nie przerazaj mnie ze to JUŻ jest nowy algorytm.

Oprócz anglojezycznej strony wszystko poszło do piachu - czy agresywnie czy nie agresywnie pozycjonowane - bylo w katalogach - jedyny grzech

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

To Jest chyba złośliwość Googla.

Miesiąc temu kiedy zaczął sie ten temat G. przsunęło mnie daleko w tył w wyszukiwarce na 300-400 pozycję :)

potem powróciłem do 10-20 miejsca i w weekend znów zagrzmiało

Wywaliło mnie z wyników i usnęło stronę z indexu

Czy jest ktoś mi w stanie odpowiedzieć co zrobić by to zmienić

www.ebanco.com.pl

Napisz do nich maila :)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Pobijam :)

Jak obiecalem - tak zrobilem.

Mialem strone ktora podczas tych dziwnych spadkow poleciala mi z pozycji nr 1 na 8 strone wynikow. Dostala 40 k punktow w linkorze, stala w miejscu dalej przez 2 tygodnie po czym dzisiaj juz calkiem poleciala w kosmos...

Jak Wam pospadaly - nie linkowac, nic nie robic :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

hmmm

od 1,5 miesiaca walcze o pozycje na bardzo komercyjne frazy - widze staly, czasami niemalze codzienny postep

w ciagu 1,5 miesiaca - od braku indeksu na najwazniejsza fraze mam 11 miejsce a dc wskazuja ze pojdzie wyzej

Metody ?

-Nie inwazyjne linkowanie, raczej inwestowanie w linki z dobrych stron - malo mam linkow ktore mnie nic nie kosztowaly.

Efekt ?

- Przyrost odwiedzalnosci o 1000% w ciagu 3 tygodni...

Oplacalnosc ?

- Nadal jest

Nic mi nie spada, czasami zalapie sie na google dance, ale strona jest regularnie odwiedzana przez roboty, a po update`cie PR spodziewam sie 4-5 (jest 3 i setki zer).

Jezeli to ma byc zmiana algorytmu - to nie wielka.

Moje obserwacje ?

- Jak najmniej slabych katalogow (np. qlwebow), jak najmniej linkow wychodzacych, platna reklama w wyszukiwarkach,

PRZEJRZYSTOSC KODU - jak macie od cholery bledow na stronach to G ciezko bedzie zaliczyc Was jako wartosciowa strone,

I ABSOLUTNIE ZADNYCH SYSTEMOW WYMIANY LINKAMI.

Pozdrawiam

Btw. Esos przyjacielu, nadal wolalbys zaplacic googlowi niz mnie ? :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności