Skocz do zawartości

pospadly Wam pozycje ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

bo tak sobie mysle ze w jednosci sila moi panowie :)

gdyby polaczyc sily - rozdysponowac zaplecze - dzielic sie miejscami na frazy w zaleznosci od stosunku budzetu klientow - linkowac z dziesiatkow (jak nie setek) naszych IP,

to mysle ze google w polsce nie daloby rady

nie zepchnie wszystkich na 31 pozycje i nie zlekcewazy linkow z kilkuset domen na konkretna fraze

z mocnych domen z zapleczami dodajmy

przeciez my w tej chwili walczymy z gigantem w pojedynke - tego nawet w erze panowie nie ma B)

co za problem napisac kilka skryptow i zarzadzac i dzielic sie pozycjami ??

mysle ze pomysl nie jest nowy ale zawsze warto sie zastanowic

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Faktycznie coś się zmienia. Domena roczna (ostatnio 1 raz przedłużana) pozycjonowana od ok. 4 miesięcy. Jedna fraza cały czas 1st miejsce. Pozostałe: lecą to w górę to w dół. Niedawno trochę się wyindeksowało, a parę dni temu zaindeksowało spowrotem...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

heh problem jest taki ze każdy chce mieć to top1 na konkurencyjne frazy ;]

przy takim rozwiazaniu zawsze dojdzie do konfliktu interesów :)

zawsze mozna od jakiegos momentu ustalic wchodzace frazy i zawsze mozna z klientem wynegocjowac troche inne brzmienie frazy o ile to nie jest konkretne slowo (po prostu za konfliktowe frazy kazdy moglby ostatecznie sam pozycjonowac)

konflikt konfliktem ale co powiemy klientowi ze nawet na top 11-20 nie wejdzie bo jakis durny filtr gugiel zalozyl?

z dwojga zlego wolalbym spokojnie klienta usadzic na 11 pozycji niz miec problem z filtrem

gdyby polaczyc sily - rozdysponowac zaplecze - dzielic sie miejscami na frazy w zaleznosci od stosunku budzetu klientow - linkowac z dziesiatkow (jak nie setek) naszych IP [...] co za problem napisac kilka skryptow i zarzadzac i dzielic sie pozycjami ??

to dzieje się już od dawna, nazywają to systemami wymiany linków :)

a z tymi spadkami pozycji to już tak jest, google w swojej nieskończonej mądrości jednym zabiera aby inni mogli otrzymać więc równowaga w przyrodzie zostaje zachowana B)

respect.gifgoogle.gif

Tragedia po przebudzeniu . Kilka fraz z top 10 sie zdematerializowalo i nie ma po nich sladu a inne stoja w miejscu albo przesunely sie o kilka pozycji 2-5 do przodu. Mam nadzieje ze to tylko chwilowe. Moderator google zasnal przed komputerem i teraz bedzie wszystko naprawial i nagradzal pokrzywdzonych :) (opcja optymistyczna). Wkozyl sie bo ktos wywalil go z top 1 gdzie zarabial kase (opcja pesymistyczna)

Hacking for no reason

- 31 w dół, do tej pory myślałem że to jakieś bzdury. Co się u mnie stało? Strona z unikalną treścią, długi staż ale linkowana okresowo co roku (od listopada do stycznia). Miałem pozycje 1-4 na 14 fraz które mnie interesują, wiedząc że konkurencja zacznie też się pozycjonować zacząłem dokładać linków, po 5-10 dziennie. Wczoraj poleciało wszystko -31. Dokładnie jak ktoś pisał może to być filtr na dziwny dla Google nagły przyrost linków.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Moje stronki leca w dól dalej, Jak by by spadku o 42 punkty było mało, dziś rano zanotowałem spadek o kolejne 15 punktów. Aż strach ogarnia co ma być jutro:) Wacham się, czy nie pousuwać linki na tą moją stronkę? Ale dopiero wtedy dostane filtr, może nawet bana, nie? No bo zle jest kiedy przestają linki przerastać, ale kiedy linki nagle znikają, google potraktuje to jednoznacznie:( Poprostu nie wiem, co mam robić? Czekać i patrzyć jak stronka leci w dól? Czy pokasiować linki? Nie wiem. Rozum mówi, że nie można kasować linki.

NewGame.pl, https://www.programosy.pl/ u mnie sie otwiera ale toolbar pokazuje bardzo godne cyfierki:)

Ale to przykład czego? jest to twoja stronka, usuneleś linki i wyleciałeś z serpów?

Rafał nie wiem czy to Cie pocieszy ale teraz masz identyczną pozycje na obu DC ;)

W Twoim wypadku poprostu widze że masz mało linków, w porównaniu z konkurencją.

Pawka, a u Ciebie na odwrót masz znacznie za dużo linków w porównaniu z konkurencją.

Google może karać strone za zbyt dużą ilość linków bo:

a) Strona jest bardzo popularna w porownaniu z konkurencja że nie potrzeba jej promować przez wyszukiwarke.

;) Wykrywa w ten sposób działania pozycjonera.

Poobserwuj strone w domenie .ws pod tymi słowami co mi podawałeś.

Zobaczymy po weekendzie, bo analiza po jednym dniu może kłamać że hoho :D

-- Dodano

O "-30 position" jest inny wątek.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

MM, domenke pod ws obserwuje od pólroku, była na 1 miescu przez kilka ostatnich mies. tp nasz szanowny forumowicz, 2 dni temu spadła, ale chyba nieznacznie. Odnotowałem kolejne spadki kolejnych stron i to o 50 pozycji odrazu, adresy wysylam na pw. Jest zle. I to bardzo.

2 pytania:co robić teraz? nie robić gwaltownych ruchów, czy pokasować linki z zaplecza i linkora, linkorna, dodawarek? drugie pytanie: Po co żyć dalej?;):D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności