Skocz do zawartości

pospadly Wam pozycje ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

... a za jakieś 3 tygodnie może napisze jak wyjść z tego Waszego paragrafu 31 tylko musze skończyć testy.

Aaa, to jednak jakieś Twoje strony wpadły w ten filtr? ;)

Proponuję używanie oficjalnego określenia w postaci "-30 penalty" lub "Google -30 penalty", gdyż ten filtr nie ustawia stron na 31 pozycji tylko obniża pozycję w stosunku do wyliczonej o 30 pozycji w dół.

intruder2600 Na jakich DC na frazę "qlweb", www.qlweb.info jest na pierwszym miejscu? - to bardzo ważne!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a dwie stronki mi wpadły , moje z zaplecza mała strata, natomiast qlweba nie widze na żadnym DC na 1szej pozycji majta się na pozycjach od 33 do 45 i na 60% DC nie ma w pierwszej 100tce

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Musisz jednak zrozumieć, że na pozycji 31 nie można umieścić więcej niż jedną stronę

HeHe pierwsze o czym pomyślałem czytając post jacka14 :)

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Jezeli chodzi o systemy wymiany linkow , pozycjonuje linkorem jedna fraze kolo 20mln wynikow. Przeznaczylem na to okolo chyba 300k punktow i jestem na pozycji #24-26. Strona podczas tego calego zamieszania zachowuje sie bardzo stabilnie. Mimo iz w pierwsze 2 miesiace byla pozycjonowana(dodawana) do katalogow (wiekszosc qlweby). I dopiero od 1,5 miesiaca pozycjonowana linkorem.

Moim zdaniem mechanizmy google ostatnio nie wyrabiaja przy tak duzej ilosci stron, podstron, subdomen. Ostatnio nawet w wiadomosciach podawali jak drastycznie zwiekszyla sie ilosc stron spowodowanych zwiekszona popularnoscia blogow.

Fakt programy skacza mi miedzy 3 - 8 - 20 strona . Ale inna strona o podobnych zachowaniach juz sie stabilizuje i wraca na normalne miejsca.

Nie bierzcie na poważnie tego co napisalem... pozycjonowanie to druga strona googla , ale czy ta lepsza to sami sobie odpowiedzcie.

Hacking for no reason

Ja wlasnie sugeruje ze jednym z winowajcow sa wlasnie katalogi

przyznawać się komu pospadaly strony niepozycjonowane w oparciu o qlweb?

Znów musze się narazić i nie zgodzić :)

Puściłem testem 4 domenki do pozycjonowania tylko katalogami.

Najkrócej katalogowana jest tą metodą strona 1 miesiąc a najdłużej 4 miesiące.

Co mniej więcej 3 dni (tu też niezgode się z minimalnym okresem 7dni) pozycje domenek podskakują do góry.

Obecnie wszystkie wchodzą w top30. Nie mam żadnych spadków.

Niestety katalogowane były we wszystkich katalogach. Trzeba by było jeszcze sprawdzić jakby się zachowały przy katalogowaniu tylko qlWebami.

Pozdrowionka

Hej,

muszę przyznać że jestem skłonny poprzeć tezę o znacznym pomniejszeniu wartości Qlwebów (ale sam nie wiem czy tylko qlweby oberwały). Również zauważyłem spore spadki dla serwisów linkowanych z katalogów ( w większości ). Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie teza, że katalogi oberwały i czytając niektóre posty widzę że nie jestem odosobniony w tych spostrzeżeniach.

Swoją drogą, serwisy które miały już swoje pozycje (top5) i były podobnie linkowane z katalogów nie straciły pozycji tak bardzo. Tyle że linkowanie zaczęło się znacznie wcześniej. (3-6 miesięcy).

Chociaż muszę przyznać że obserwowałem ostatnio bardzo dziwne zjawiska w Google tj. PR update na kilka godzin ( widziałem zmiany PR dla serwisów wczesniej zaindeksowanych - posiadajacych PR, a po kilku godzinach wszystko wróciło do normy), czy drastyczne zmiany liczby "wyszukanych" stron np. na słowo "sharepoint" (dla Polski, przed chwilą miałem 24 wyniki, teraz 116k) itp.

Tak czy inaczej, linkowanie z miejsc tematycznych na pewno jest znacznie skuteczniejsze i niesie ze sobą mniejsze ryzyko, ale wymaga więcej czasu. Myślę że nie ma się co łamać, tylko szukać nowych sposobów a nie iść na łatwiznę ...

muszę przyznać że jestem skłonny poprzeć tezę o znacznym pomniejszeniu wartości Qlwebów

czy nie dociera do Was, że nie jest to pomniejszenie wartości skryptu Qlweb ?? Wiadomo, że akurat katalogów opartych na tym skrypcie jest najwięcej także jak następuje spadek site połączony z olewaniem linkowania własnego katalogu (w większości przypadków nowostawianych) to efekt tego jest jaki jest .

Dobrze linkowany Qlweb nadaj daje wartościowe linki a katalogi dalej są przydatne w pozycjonowaniu .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

czy nie dociera do Was, że nie jest to pomniejszenie wartości skryptu Qlweb ??

Beerbant, skąd ty taki pewny jesteś tego o czym piszesz? Przecież nikt z nas nie wie tak naprawdę czym to jest spowodowane, wszyscy tylko spekulują.

Z moich obserwacji wynika, że poleciały serwisy linkowane z katalogów (szczególnie to nowsze, nie posiadające dużej wartości w postaci wieku domeny, zaindeksowanych linków z innych miejsc). Qlweby to katalogi które imho najczęściej są zaspamione, bo są pozostawione same sobie. W związku z tym linki z nich mogły zostać "wyfiltrowane", przez co ich wartość drastycznie spadła.

Nie mówię że dotyczy to tylko Qlwebów, może innych typów katlaogów też, ale tamte zazwyczaj są mocniej "promowane" przez ich wlascicieli, przez co osłabienie wartości nie musiało być tak odczuwalne.

Wniosek -> nie czepiam się qlwebów, tylko jak piszesz tego jaką wartość reprezentują. Jeśli coś reprezentuje wartość 1 i zostanie obniżone o 1 to otrzymamy 0. Jak katalog o wyimaginowanej wartości 5 zostanie obniżony o 1 to będzie miał 4 ... (nie mam tu na mysli PageRanka!) ...

jakiż to problem identyfikować czy coś jest katalogiem czy nie ? ... Nie koniecznie identyfikować konkretny skrypt choć i to nie problem

Z moich obserwacji wynika, że poleciały serwisy linkowane z katalogów (szczególnie to nowsze, nie posiadające dużej wartości w postaci wieku domeny, zaindeksowanych linków z innych miejsc)

mój przykład -

adres strony https://www.kredyty-bankowe.eu

sposób pozycjonowania:

1. własne zaplecze

2. kilka linków z wymiany

3. 0 kupionych linków

4. około 10k pkt z linkora, 2k z linkme, i ostatnio koło 1k z linkorn

5. 2500 katalogów dodawane hurtem z addera (najpierw po 50 dziennie potem po 100)

pozycje:

1. Kredyty Bankowy - https://www.google.pl/search?hl=pl&q=kr...+Google&lr=

4. Kredyty Bankowe - https://www.google.pl/search?hl=pl&q=kr...=Szukaj&lr=

14 Kredyty - https://www.google.pl/search?q=kredyty&...art=10&sa=N (pod ta fraze prawie nie linkowałem)

i nie obserwuje żadnych spadków czy wachań większych niż zwykle, a sposób pozycjonowania przezemnie jest jak najbardziej normalny

Z tego co zaobserwowalem to kilka stron glownie pozycjonowanych za pomoca katalogow spadlo na nizsze pozycje jednak wiekszosc moich stron (pozycjonowanych glownie za pomoca katalogow qlweb) uzyskuje coraz lepsze pozycje.

Jesli chodzi o nowa domene to zaobserwowalem czasowy filtr 33 ale juz jestem znacznie wyzej wiec chyba minal. (stale dodawalem nowe linki i dodaje)

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Teoria filtru na katalogi powraca jak bumerang przy każdej wariacji googla i zawsze okazuje się błędna.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności