Skocz do zawartości

Google ADS - rozliczanie środków na kliknięcia

gallanonimowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od niedawana jedyną możliwą opcją płatności za google ads są "płatności automatyczne" oznacza to nie mniej, nie więcej niż tyle, że musimy podłączyć kartę kredytową. Niem a już opcji wpłacania środków przelewem na konto.

W jaki sposób proponujecie rozliczać się z klientami, wprowadzacie ich karty kredytowe i faktury na konto klienta czy może podpinacie swoją kartę, wy rozliczacie się z google i z klientem ze środków wpłaconych na kliknięcia? Moim zdaniem nie powinno prosić się klienta o dane do karty a tym bardziej brać za nie odpowiedzialności. 

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie można robić normalnie płatności za pomocą przelewu lub kartą przelewać konkretne kwoty. Nie trzeba podpinać płatności automatycznych.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Dnia 27.08.2019 o 13:06, Grzegorz Cz. napisał:

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie można robić normalnie płatności za pomocą przelewu lub kartą przelewać konkretne kwoty. Nie trzeba podpinać płatności automatycznych.

Dla kont założonych przed marcem 2019 płatności ręczne są aktywne. Natomiast zakładając konto google ads obecnie jedyną opcją wyboru są płatności automatyczne.

• 2 tygodnie później...

Teraz widzę, że masz rację i faktycznie nie ma możliwości płatności ręcznych. W takim wypadku pozostaje poprosić klientów o podpięcie karty. Z tego co się orientuję można ustalić limit płatności więc nie powinno być problemów z zbyt dużymi wydatkami "ponad stan". Jest to trochę problematyczne no ale cóż zrobić...

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności