Skocz do zawartości

Co robić dalej ?

pdg12345

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, posiadam hosting ten https://www.leaseweb.com/web-hosting opcja L 5GB obecnie mam 10 % już zajętego dysku, moje pytanie jest takie, gdy go zapełnie to z tej firmy co najlepiej wybrać?, muszę właśnie z tej firmy wziąć bo jest sprawdzona w mojej branży, jakiś dedykowany serwer? tylko coś nie mogę doczytać ile dedykowane mają pojemności z tej firmy ? Np. ten serwer nie pisze jaką ma pojemność dysk https://www.leaseweb.com/bare-metal-server/configure/29098

Gdy go zapełnisz powiększysz sobie. A jak będziesz mieć problem napiszesz do ich supportu i Ci powiększą lub doradzą. Myślę też, że jak weźmiesz ze 2-3 serwery dedykowane jakieś Xenonki 16rdzeniowe to będziesz spokojny na kilka lat.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od razu celuj w Amazon AWS - S3 " Ilość przechowywanych danych jest praktycznie nielimitowana. "

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@zgred ale powiększyć to mogę sobie chyba tyle ile oni mają w ofercie?. A nie rozumiem o co chodzi że jak bym wziął 2-3 serwery dedykowane, nie można jednego ? Zgredzik ten by starczył na jakiś czas serwer ? https://www.leaseweb.com/bare-metal-server/configure/29098 tam można chyba wybrać dysk? najmniejszy to 2x2TB ? jak jest z tym? miał bym do dyspozycji dwa dyski? jeden zapełniam i gdy zapełnie jeden to mam jeszcze drugi do dyspozycji ?

1 godzinę temu, pdg12345 napisał:

miał bym do dyspozycji dwa dyski? jeden zapełniam i gdy zapełnie jeden to mam jeszcze drugi do dyspozycji ?

Po to są dwa dyski by ustawić RAID i mieć redundancje. Jak Padnie jeden, to ciężar danych dzwiga drugi, aż mu dyski nie wyskoczą .

Jak potrzebujesz "nieograniczonych zasobów" dyskowych, to się nie używa dysków tylko Object Storage w tym s3.

Najlepiej zatrudnij administratora, który klocki skonfiguruje zamiast motać się po PiO z dziFnymi pytaniami :wacko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masz hosting, "aż" 10% miejsca zajęte, a robisz problem jak nie wiem co. Ty chyba nie wiesz w co się pchasz jak po ledwo ruszonym współdzielonym przerzucasz się na dedyk i masz problem z podstawami jak niżej :

15 godzin temu, pdg12345 napisał:

Np. ten serwer nie pisze jaką ma pojemność dysk https://www.leaseweb.com/bare-metal-server/configure/29098

Masz w 2-óch miejscach informację jakie dyski tam są...

Wydasz kasę na dedyk i drugie tyle na admina co Ci to ogarnie bo nie liczyłbym na pomoc na forach że ktoś Ci da wsparcie od zera w tych kwestiach.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

1 godzinę temu, Mion napisał:

Jak potrzebujesz "nieograniczonych zasobów" dyskowych, to się nie używa dysków tylko Object Storage w tym s3.

@Mion aż takich nieograniczonych zasobów to chyba nie potrzebuje dla forum, co prawda dużo fotek się wrzuca z telefonów chyba potrafią warzyć po kilka MB, no ale mimo wszystko takiego nieograniczonego bym raczej nie potrzebował, tylko jakiś dedyk.

@Maksiulek Czytaj ze zrozumieniem, pytałem "jak go zapełnie" to co potem wybrać, i chyba szybko go zapełnie. Wiem że bym zlecił to komuś kto się zna aby nie popsuć sobie niczego,  ty tak na  wszystkim się znasz?

I chcesz przeskoczyć z hostingu na dedyk gdzie podległeś na sprawdzeniu specyfikacji. Masz zajęte 500 mega raptem (prostą matematyką) i już myślisz co dalej. Jak byś miał z 75% to rozumiem, ale 10% to lekki żart. Kończy się miejsce, piszesz do supportu i zwiększają limit. Jestem pewny że są możliwości znacznie większe niż w cenniku, ale po co ich pytać skoro można napisać na forum, nie?
Nie wiem wielu rzeczy, jednak mam tą przewagę że umiem korzystać z Google. Wiele z Twoich pytań ma jasne odpowiedzi, a Ty ich nie dostałeś na innych forach. Na to aby użyć Google i poszukać odpowiedzi już pewnie nie wpadłeś. Jestem pewny że za jakiś czas ponowisz te pytania, ale na innym forum.

@Maksiulek ty prowadzisz jakąś firmę? bo nie  chciał bym być twoim klientem 

14 minut temu, Maksiulek napisał:

podległeś na sprawdzeniu specyfikacji

dlatego pytałem mózgu

15 minut temu, Maksiulek napisał:

Masz zajęte 500 mega raptem (prostą matematyką) i już myślisz co dalej. Jak byś miał z 75% to rozumiem, ale 10% to lekki żart

tylko szybko doszło do 10% bo u mnie zdjęć się dużo wrzuca 

ty jesteś jakiś głupi czy udajesz? myślisz że w google jest akurat wszystko i tak sprecyzowane pytania ?

29 minut temu, pdg12345 napisał:

ty jesteś jakiś głupi czy udajesz?

Wiesz, jak ktoś widzi takie wpisy to się zastanawia czy jest to nieudolna szeptanka czy może po prostu ... no i zabrakło odpowiedniego słowa.

Moja wypowiedź też niewiele wnosi, ale 

20 godzin temu, pdg12345 napisał:

muszę właśnie z tej firmy wziąć bo jest sprawdzona w mojej branży

To najlepiej skontaktować się właśnie z tą firmą bo mają super sprawdzone produkty w Twojej branży

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

ty jesteś jakiś głupi czy udajesz?

Ja ? Popatrzmy na Twój wpis dodany 4 h temu z tego tematu

Sprawa wygląda tak

spacer.png

I oczywiście piszesz pytanie jak zrobić to i owo, zamiast ruszyć szare komórki i wykazać się odrobiną wysiłku. Niestety wrodzone lenistwo bierze górę w twoim wypadku. A dużo nie trzeba aby osiągnąć sukces

spacer.png

myślisz że w google jest akurat wszystko i tak sprecyzowane pytania ?

Nie myślę że jest wszystko, ale wiem że jest znaczna większość. Niestety trzeba się trochę wysilić, co jest poza Twoim zasięgiem.

@Maksiulek ty prowadzisz jakąś firmę?

Tak, i ma się dobrze. Dziękuję.

nie  chciał bym być twoim klientem 

Nie bój się, w drugą stronę też to działa.

Jeżeli myślisz że pyskówką daleko zajedziesz, to jesteś w błędzie. No chyba że na urlop, nie do końca zaplanowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności