Skocz do zawartości

Pytania początkującego

Kubano

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Kilka miesięcy temu zacząłem zajmować się firmową stroną internetową, jest to firma działająca lokalnie. Po przeczytaniu pewnej ilości artykułów, mam parę pytań, do Was znających się bardziej na temacie.

1. Przez ten czas zdobyłem trochę linków i o ile pozyskanie linków nofollow i czasami słabych linków dofollow z anchorem nie jest problemem to problem pojawia się przy tym, żeby znaleźć strony umożliwiające dodanie dobrego linku z anchorem doflollow. W związku z tym moje pytanie, zauważyłem oferty sklepów seo z linkami, polecacie je? Z tego co widzę to w ofercie dt. NAP'ów są głównie miejscówki, w których już jestem... Czytając to forum miałem wrażenie, że katalogi już praktycznie nic nie dają, także podchodzę sceptycznie do tych płatnych. Wordpress i Linkhouse jest jakąś alternatywą, ale dość drogą.

2. Mam w GSC jedną stronę, która ma ponad 1k linków z anchorem ext match na jedno ze słów kluczowych. Jest to strona, która w ogóle nie ma tekstu poza linkami, dodawać ją do disavow czy po upływie x lat odkąd linki z niej istnieją nie ma już większego wpływu na pozycjonowanie? Co do disavow to mam pytanie, jeśli dodam tam jakąś stronę i zmienię zdanie (np.okaże się, że miała pozytywny wpływ), to po usunięciu jej w pliku linkuje ona znowu do mojej strony czy bezpowrotnie ją tracę tak czy siak?

3. Jeśli pozycjonuję się pod kilka fraz w danym mieście to dobrym krokiem jest wykupienie domeny o nazwie frazamiasto.pl i ustawienie przekierowania 301 na swoją domenę? Gdzieś wyczytałem, że Google nie popiera takich działań, czy jest to możliwe, że mogą mnie ktoś z konkurencji podkabluję i dostanę np. filtr?

4. Widziałem kiedyś poradę dotycząca tego jak znaleźć strony linkujące do domeny poprzez Google (jeśli Ahrefs i Majestic ich nie widzą) było to coś w stylu intext: i kilka podobnych wyrażeń.

Z góry dzięki za pomoc :)

Obecnie serwisy ogłoszeniowe to miejsce od którego możesz zacząć zdobywanie linków. W zależności od skryptu pozwalają zdobywać linki dofollow i nofollow. Jeżeli chcesz samemu szukać nowych miejscówek w Google, możesz wykorzystać operatory Google np:

intext:"adres strony"

intext:"adres strony" site:.pl

intext:"adres strony" ogłoszenia

Lub innym sposobem, osoby dodające ogłoszenia czasem dodają to samo ogłoszenie - tą samą treść ogłoszenia, sprawdź różne ogłoszenia odpytując Google o treść ogłoszenia, wybierz kilka zdań z i umieść w cudzysłowu - w ten sposób znajdziesz nowe miejscówki, powinieneś znaleźć ponad 150 polskich serwisów ogłoszeniowych, w których możesz umieścić link.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zgadza się część to prywatne zaplecza, widać masowo stawiane jako zwykłe serwisy ogłoszeniowe na 2-3 skryptach. Ale można znaleźć też sporo innych - "prawdziwych", mogą być pewną alternatywą dla katalogów stron czy firm. Trzeba tylko pamięta o odnawianiu ogłoszeń.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Szkoda prądu moim zdaniem. Katalogi są dla Googla i rozchodzi się o link. Zjadacze internetu raczej nie będą szukać po katalogach jakiejś strony czy usługi, ale może ja na to inaczej patrzę...

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

90% serwisów ogłoszeniowych jest słabej  jakości, trzeba skupić się na tych lepszych. Możesz wyszukiwać je tak:

"twoje fraza"+ogłoszenia

Najczęściej znajdziesz serwisy ogłoszeniowe, których kategorie (np. https://adresstrony/nazwa-kategorii) są wysoko dla Twojej branży, dodaj dla tych na najlepszych pozycjach bez względu czy z linkiem czy bez.

a czy w komentarzach na forach np. miast warto się udzielać z własnym linkiem do strony głównej ? ew. do produktu ?

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

@katarzynawasilewska zależy. Jeśli masz na myśli sam link i jego "moc SEO" to fora od dość dawna mało dają. Są jeszcze fora z ruchem, więc jeśli w pasującej tematycznie dyskusji wrzucisz swój produkt to jest szansa, że ktoś go kupi.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Dziękuję za info. Właśnie przymierzam się do zainwestowania w art. sponsorowane i linki do istniejących art. na stronach z bazy linkhouse dobranych tematycznie do mojej branży ale wolną chwilą dorzucałam coś na fora. 

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności