Skocz do zawartości

Błyskawiczne zaindeksowanie adresu url

Dekiel

Rekomendowane odpowiedzi

Już od parę dni Google coś miesza z indeksowaniem, wczoraj sprawdzam linki po zakończonym projekcie linkowania ok 6,5k linków i 90% już  w indeksie bez żadnych innych działań, pierwszy raz takie coś widzę. Google przeindeksowuje strony. Sprawdziłem przed chwilę swoje doory (automatycznie generowane strony) - wzrost indeksowanych stron ok 100-200% na każdej.

@MaxPan nie wiem czy należy się tym cieszyć. Google coś mocno miesza i obawiam się, że coś zaraz walnie... Mnie dzisiaj na jednej stronie wskoczyła do top fraza, która była na stronie z 1-2 lata temu, a która z aktualnym serwisem nie ma nic wspólnego. Zmienił się serwis, linki wewnętrzne i treści, a w serpach stare dane..

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Ja wcale nie ciesze się bo po takim spektakularnym indeksowaniu za zwyczaj dzieją się gorsze rzeczy, zawsze tak było. Ale na pewno idą zmiany bo skrypty pokazują własnie wzrost indeksacji na setki %. Po-indeksowały się nawet strony niemające linków wewnętrznych trafik z dorów zwiększył się również, coś mi się wydaje, że za chwile polecą w czarną ochlań. Jeśli nie, to byli by dla mnie najszersze zmiany w wyszukiwarce od lat :D 

Dane podawane przez ich oficjalne narzędzia nigdy nie są reprezentatywne, więc tak - GSC podane niepełne informacje. W przypadku linków mają jakąś 2-, 3-miesięczną obsuwę w porównaniu do rzeczywistych danych, na jakich pracują ich crawlery (ile dokładnie jest to w tej chwili to nie wiem, bo nie robię audytów linków w oparciu o dane z GSC - z powodu, o którym pisałem zresztą wcześniej).

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

17 godzin temu, Dekiel napisał:

Witam napisałem dwa artykuły chciałem je zaindeksować w GSC a ta pokazuje mi, że już są zaindeksowane dosłownie moment się pojawiły to jest możliwe ?

Możliwe. Tak jak wyżej, artykuł, strona etc. zaindeksowana w Google nie oznacza widoczności w wynikach wyszukiwania. Może być na etapie przetwarzania, analizowania itp. 

Ogólna zasada jest prosta. Jeśli strona na której opublikowany jest artykuły jest odpowiedniej jakości wówczas proces zachodzi szybciej. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dnia 11.09.2019 o 20:48, Dekiel napisał:

Witam napisałem dwa artykuły chciałem je zaindeksować w GSC a ta pokazuje mi, że już są zaindeksowane dosłownie moment się pojawiły to jest możliwe ?

Tak, często to kwestia minut jak już masz sitemapę i automatyczny ping np. z wordpress'a.

maxcyrek.pl - testuje, analizuje i sprawdzam, a jak nie działa to robię to jeszcze raz tylko lepiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności