Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

Tomekkm80

Rekomendowane odpowiedzi

Mam domenę na której zrobiłem portal informacyjny na wordpresie oraz ogłoszeniowy na osclass ( ogloszenia.domena.pl).

Chciałem się dowiedzieć czy mozna wykonać oddzielne przekierowania 301 na 2 nowe domeny  tj.

Wordpress przekierowany na domenę x.

Osclass przekierowany na domenę y.

Czy spowoduje to duży spadek pozycji ogłoszeń w google?

To zależy co zawiera w sensie treści domena na którą jest przekierowanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wystarczy w katalogu, gdzie masz zainstalowanego Word Pressa w pliku .htaccess zrobić przekierowania na domenę x.
i to samo w katalogu, gdzie masz zainstalowany Osclass, tylko przekierowania na domenę y. 

Jeżeli dobrze wykonasz migrację, to nie powinno być dużych spadków. Przekierowania 1 do 1 stron, sitemap.xml, aktualizacja odnośników w strukturze strony, weryfikacja w GSC nowych domen, aktualizacja zewnętrznych linków, itd.   

6 godzin temu, Przemoo napisał:

Jeżeli dobrze wykonasz migrację, to nie powinno być dużych spadków.

Nie chodzi o to jak technicznie  przekierować tylko co zawiera domena na która jest przekierowania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności