Skocz do zawartości

Co to jest ???

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jestem tu nowy i mam odrazu laickie pytanie:

Co to jest i co powoduje?

<meta name="Revisit-after" content="30 days">

<meta name="Robots" content="all">

Z góry dzięki za każdą odpowiedź.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Proponuje zacząć od przeczytania forum a wiele ci sie rozświetli

No właśnie dziś spedziłem dużo czasu na forum i nie daje rady tego wszystkiego przewalić, no ale z biegiem czasu będę czytał.

W to okienko tam wpisz 'meta robots'. Miłej lektury.

Dzięki nie pomyślałem i już nawet znalazłem. Ale czym różni się w meta robots: "follow" od "all", bo tego oczywiście nie wyjaśnili. Tylko tyle, że "follow" podąża za wszystkimi linkami znajdującymi się w serwisie.

---------------------------->>>

Dobra już wiem - nieważne i sorry za głupie pytania. Dziś przeczytałem masę artykułów i rozjaśniło mi sie bardzo dużo.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Jako że do nowych mam anielską ;) cierpliwość, to:

<meta name="Revisit-after" content="30 days">

Możesz to włożyć między bajki. Teoretycznie robot powinien wrócić na Twoją stronę za 30 dni, ale w praktyce... Poczytaj. ;)

<meta name="Robots" content="all">

Czyli roboty mają stronę zaindeksować, zarchiwizować i podążać za linkami. All=index+follow. Index - zaindeksować, follow - podążyć za linkami.

Żeby było milej, używaj:

<meta name="robots" content="all">

<meta name="googlebot" content="all">

<meta name="msnbot" content="all">

Dlaczego? Zobaczysz. :)

Pozdrawiam, J.

Żeby było milej, używaj:  

Kod:

Dlaczego? Zobaczysz. :lol:  

Pozdrawiam, J.

Wierzę na słowo, ale gdzieś czytałem zeby uzywac jak najmniejszej ilosci tagów META. W takim razie co jest lepsze?

Wierzę na słowo, ale gdzieś czytałem zeby uzywac jak najmniejszej ilosci tagów META. W takim razie co jest lepsze?

Trzech w/w używaj, są, uhm... Komplementarne.

A do tego co czytasz, podchodź z dystansem*.

Pozdrawiam, J.

*- poza moimi postami, oczywiście ;)

Żeby było milej, używaj:

Kod:  

Dlaczego? Zobaczysz. :)

i znowu sie zaczyna :mrgreen:

ale tutaj widze ze kolega Jez pominal inne wazne wyszukiwarki: onet, wp, yahoo, netsprint, interia, szukacz, yandex, hotbot, altavista - proponuje dopisac meta analogicznie do tamtych :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ale tutaj widze ze kolega Jez pominal inne wazne wyszukiwarki: onet, wp, yahoo, netsprint, interia, szukacz, yandex, hotbot, altavista - proponuje dopisac meta analogicznie do tamtych :)

Eee...

Nieco poważniej - zdarzyło mi się żeby Google/MSN nie zaindeksowały jakiejś mojej strony z samym meta robots, ale NIE zdarzyło mi się, aby nie zaindeksowały z meta googlebot i msnbot.

I tak pewnie wyszedłem na głupka nie rozumiejąc intruderowskiego sense of humor. ;)

Pozdrawiam, J.

Może jeszcze jedno męczące mnie pytanie? Otóż czytalem ( i to chyba nawet na tym forum), że linki zewnetrze najlepiej dawać jako teksty (lepiej dla robotów i niby więcej "punktów"), a widze na różnych stronach są tam raczej bannery. Więc jak jest naprawdę?

bannery sluzom innym celom - reklamy wizualnej a linki tekstwe pozycjonowaniu

owszem jednak jeśli podepniesz pod plik graficzny ALT będzie traktowany tak samo jak Anchor Text z linku tekstowego

przekopać to wasze forum całe jest bardzo ciezko.

wcale się nie dziwię ;) a wracając do meta robots o ile nie chcesz blokować robota (bądź usunąć istniejącej strony z indexu) to możesz w ogóle tego znacznika nie stosować i też będzie poprawnie działać.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

wracając do meta robots o ile nie chcesz blokować robota (bądź usunąć istniejącej strony z indexu) to możesz w ogóle tego znacznika nie stosować i też będzie poprawnie działać.

Piter, z mojej praktyki wynika coś innego. Webwweb ma śliczne PR i pięknie, równomiernie rozłożone na podstrony, roboty odwiedzają Twój katalog z przyjemnością. Nigdyś miałem sporo problemów z indeksacją kilku zupełnie nowych stron (mimo linków z PR5), które to problemy znikały jak ręką odjął, po wstawieniu tych tagów.

G., MSN zalecają używanie tych tagów, a wkrótce to będą główni gracze.

Do czego doszło, dyskutujemy o ALT. ;)

3majcie się, cholera, kot zrzucił doniczkę. :/

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności