Skocz do zawartości

Ocena strony web developera

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
Zajmuje się tworzeniem stron internetowych toteż postanowiłem w końcu odświeżyć część swojej strony osobistej (by nie było tak, że szewc w dziurawych butach chodzi).

Technologicznie i optymalizacyjnie postawiłem na szybkość działania rozwiązań - PageSpeed Insights (score 100/100 pkt na każdej podstronie), chrome audits (min. 95/100 pkt w każdej kategorii, na każdej podstronie).
Pod względem wskaźników mogłem zmierzyć jak wypadły moje prace, natomiast chciałbym się dowiedzieć jak wygląda to pod względem UI. Co jest do poprawy?

https://kmagdziarz.pl

Do moderatora:
Poprawiłem post, dzięki za moderacje i zwrócenie uwagi na nieprawidłowości.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Z tym szewcem to 100% prawdy, sam nie zmienilem strony od 8 lat...

Logo i menu daj nizej bo sie gubi. Zwieksz kontrast menu (ciut grubsze i wieksze litery). Napis na headerze mozesz dac wiekszy. Nie od razu mozna sie zorientowac czym sie zajmujesz. Przy bloku z logotypami daj wiecej odstepu z gory i z dolu. Nizej, nie wysrodkowuj tekstu, zmniejsz jego szerokosc i zwieksz odstep miedzyliniowy. Ghost-buttony na pomaranczowo sa malo widoczne. Naglowki w postach mozesz dac troche wieksze i grubsze (zlewa sie). Na podstronach wyrownaj breadcrumba w jednej linii z tekstem (ale tak by nie wychodzil poza tekst jesli jest dluzszy). Naglowek wpisu moze byc wiekszy. Jesli nakladasz tekst na zdjecie (np. w headerach), to upewnij sie ze jest kontrast. Mozesz otoczyc ten tekst jakims kolorem zeby nie zlewal sie ze zdjeciem.

Nie wszedzie masz wpisane <title>.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

@OceanFire na Twoim miejscu trzymałbym się takich samych rozmiarów grafik dla wpisów żeby całość była równa na listingu. Masz 6 wypisów na stronie głównej i wygląda to chaotycznie. Myślisz, że ktoś skorzysta z opcji kup mi piwo? :P i nie wiem jak w Polsce z legalnością takiego rozwiązania gdyby ktoś cokolwiek wpłacił. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Powiem tak pierwsze odczucia i ostatnie > "masakra" :gafa:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wygląda trochę jak jak zaplecze, rozumiem że strona ta powinna pełnić funkcję reklamową / zarobkową Twoich usług ? W takim razie .. wg tej strony, czym się zajmujesz ? pisaniem artykułów  ? nie widzę tutaj aspektów związanych z realizacją stron.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

1. Zamiast tego "Cześć, nazywam się tak i tak, a w wolnym czasie zajmuję się tym i tym" to bym dał bardziej precyzyjną informację jaką korzyść odwiedzający stronę może odnieść z faktu, że się na niej znalazł. Na przykład: Szukasz dobrego programisty? Planujesz uruchomienie sklepu online? Zapraszam do współpracy. Jestem doświadczonym web developerem i specjalistą e-commerce. Poniżej nazwisko.

Te nagłówki sekcji też są chyba zbyt lakoniczne. Może coś w tym stylu pomogłoby zorientować się odwiedzającemu o co tu chodzi:

E-COMMERCE. STREFA HANDLU W INTERNECIE

Informacje Porady Tutoriale

@norbas97 Dzięki. Już poprawiam. Jestem kiepskim neurolingwistykiem :(.

Zastosowałem się do uwag i naniosłem kilka zmian :)

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

• 2 tygodnie później...

Hmmm zrób coś z tym TOPEM jakieś tematyczne zdjęcie, animację itd  ... Chyba, że ta niebieska płachta ma jakie zadanie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 8 miesięcy temu...

wyglada jak zlepek trzech stron no i musze przyznac, ze ciemny kolor tekstu na ciemnym zdjeciu to jest to co moje oczy najbardziej boli. 

skorzystalbym z gotowca :) 

Opiekuj.pl - Testy dla opiekunek do dzieci | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności