Skocz do zawartości

moje linkowanie full of shit

AdamAGP

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj sprawdzam sobie pozycje w google. Zmieniłem sobie na każdej podstronie temat i opis. No i teraz tak:

Jedną podstronę mam wyżej niż stronę główną (nie prowadzą do niej żadne linki). Strona główna jest poniżej tej podstrony i jest z wcięciem w wynikach, co wydaje mi się, że oznacza zaindeksowanie strony głównej jako podstrona podstrony.

Mówicie linki to podstawa, google nie indeksuje bez linków. Jak się bawiłem narzędziami google i zgłosiłem również adres do strony na roboczym serwerze. Po kilku dniach to usunąłem, ale google zaindeksowało tą stronę mimo, że nie ma do niej ani jednego odnośnika.

Jak dla mnie google chodzi własnymi scieżkami, z resztą jak czytam to forum to wiele osób tego doświadcza.

Gógle indeksuje dzięki botom z sitemap, botom podążającym za linkami, media partnerom danymi zebranymi z google toolbar i innych narzędzi google oraz dzięki zgłoszeniom przez userów.

Istnieje również teria mówiąca o superindeksie czyli wymianie informacji o zaindeksowanych stronach pomiędzy wyszukiwarkami

Widocznie podstrona jest bardziej na temat niż strona główna, a linkując główna wzmacniasz też podstrony.

Chyba tak jest. W sumie to nie zależy mi na zaiondeksowaniu podstron, więc chyba wstawię "noindex" do meta. Może inna przyczyna jest fakt, że wstawiłem całkiem nowa stronę z nowym opisem i tytułem na adres ze starej już zaindekowanej. Gdzieś tu przeczytałem, że interia to to samo co google. Na interii jednak jest dokładnie jak chciałem:).

wstawiając "noindex" na tej stronie, którą masz najwyżej duuużo tracisz

lepiej pomyś jak zmienić wewnętrzne linkowanie i treść, żeby skierować na główną

więcej linków daj na główną

tak mi sie wydaje ...

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

wstawiając "noindex" na tej stronie, którą masz najwyżej duuużo tracisz

lepiej pomyś jak zmienić wewnętrzne linkowanie i treść, żeby skierować na główną

więcej linków daj na główną

tak mi sie wydaje ...

Ta podstrona wyżej to strona kontaktowa, fraza pojawia się w niej tylko raz, przy czym na głównej pojawia się również tylko raz i to w odmienionej formie. Reszta to img. No, ale wymyślanie nowych zdań, żeby wstawić tam frazę, wydaje mi się trochę absurdalne. To całe pozycjonowanie sprawia, że strony są pisane dla przeglądarek, a nie dla użytkowników.

O tyle dobrze, że każda podstrona prowadzi i tak do głównej. Niestety jest to strona z ramką iframe:(.

Do podstrony prowadzi tylko link z menu.

W Interii jest odwrotnie najpierw główna potem podstrona. Może się jeszcze coś zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności