Skocz do zawartości

zmiana linków na stronie

Gość veneoth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na stronie mojej firmy, z oczywistych względów, planuję przejście z linków typu:

index.php?a=showCatalog&catID=1211

na linki:

kadry_place_i_zatrudnienie_na_12_miesiecy_K_4921.html

i tu pojawia się pytanie:

czy po zmianie linków na stronie google nie uzna mi tego za "duplicate content"?

oczywiście stare linki nadal będą działały, a nowe będą tłumaczone jedynie na starą postać przez .htaccess

ogólnie sprawa jest skomplikowana, ponieważ chciałbym aby w indeksie google były linki w nowej postaci, jednak nie chciałbym stracić liczby zindeksowanych stron

jeżeli dobrze myślę to teoretycznie sprawę powinno się rozwiązać robiąc przekierowanie 301 ze starych linków na nowe, tylko obawiam się że wyjdzie mi pętla, najpierw robię 301 na nowy link, a potem htaccess zamienia na stary i ... znowu przekierowanie 301 ....

jak to zrobić żeby było dobrze ? :-)

na linki:

kadry_place_i_zatrudnienie_na_12_miesiecy_K_4921.html

Jak chcesz się załapać za spam w nazwach plikow na bana, to badzooo dobra droga ku temu takie linkowanie!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak chcesz się załapać za spam w linkach na bana, to badzooo dobra droga ku temu takie linkowanie!

jak możesz ciut więcej na ten temat to byłbym wdzięczny

lub chociaż czego mam szukać, bo na "spam linkach" nie znalazłem odpowiedzi ("w" mi nie przyjmuje wyszukiwarka)

pozdr.

Użyłem złego słowa, chodzi nie tyle o spam w linkach tylko spam w nazawach plikow / katalogów / subdomen specjalnie nasyconych słowami kluiczowymi: np:

https://super.praca.za-garnica.nowe.oferty.pl/kadry_place_i_zatrudnienie_na_12_miesiecy_K_4921.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Użyłem złego słowa, chodzi nie tyle o spam w linkach tylko spam w nazawach plikow / katalogów / subdomen specjalnie nasyconych słowami kluiczowymi: np:

https://super.praca.za-garnica.nowe.oferty.pl/kadry_place_i_zatrudnienie_na_12_miesiecy_K_4921.html

nie no , tak nie chcę robić :D

domena to signform.pl

i skoro na stronie sprzedajemy formularz "VAT-7" to chyba mogę nazwać stronę na której się takowy formularz znajduje "vat-7.html" albo jak mamy druk "Zlecenie naprawy samochodu" to chciałbym aby strona, na której znajduje się ten plik do pobrania nazywała się "zlecenie-naprawy-samochodu.html" a nie "index.php?p=1234"

chyba to nie jest spam

apropo mojego pytania z pierwszego postu to chyba udało mi się to zrobić i jak kogoś interesuje to podaję tu rozwiązanie:

sprawdzam w index.php czy:

1. w tablicy $_REQUEST jest interesująca mnie zmienna (np. 'p')
  2. oraz czy $_SERVER['REDIRECT_URL'] jest puste (jeżeli nie jest to znaczy że nastąpiło przekierowanie w .htaccess)

jezeli oba są spełnione to robię redirect 301 na właściwy link ('bla-bla-bla-P1234.html')

następnie w .htaccess wszystkie linki typu jakis-tekst-Pcyfry.html przekierowuję (ale już bez 301) na index.php?p=cyfry

mam nadzieję, że wyjaśnienia są zrozumiałe :P

"Zlecenie naprawy samochodu" to chciałbym aby strona, na której znajduje się ten plik do pobrania nazywała się "zlecenie-naprawy-samochodu.html" a nie "index.php?p=1234" chyba to nie jest spam
Moim zdaniem to może podlegać pod spam tego typu o jakim pisałem. Czyli specjalne umieszczenia słów kluczowych w nazwach plików. Wcale nie musi być "index.php?p=1234" może być przykładowo index,1234.html... Wybór metody oczywiście należy od ciebie. Teraz mamy takie czasu, że jak z czymś przeginasz , a algorytm google tego nie wykryje to i tak uczciwa konkurencja skorzysta z spam raport w google :D

Moim zdaniem to może podlegać pod spam tego typu o jakim pisałem.

No to już mam jedną opinię ;)

najlepiej jakby się wypowiedział tutaj automat co banuje stronki ;) to bym miał pewność ;)

no trudno, ry(d)zyk-fizyk, pozostaje mieć tylko nadzieję, że nikt z was nie robi w konkurencji , albo że google nie ma takiego zdania :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności