Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony głównej, a struktura witryny

renegat

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam witrynę, która ma kilka podstron. Są one wysoko pozycjonowane na kluczowe zapytania. Głowna strona jednak pojawia się na kluczowe zapytania na 2 i 3 stronie wyników wyszukiwania. Chciałbym zapytać, co można zrobić, jak przebudować strukturę strony, aby siła z podstron została przekazana na stronę główną, no i żeby podstrony nie straciły swoich pozycji. Dziękuję za wszystkie uwagi. :)

@renegat  jeśli chodzi o ważne frazy na które strona główna pojawia się na 2 i 3 stronie wyników, a na te frazy nierankują żadne podstrony, to utworzyć pod te zapytania jedną lub kilka podstron i podlinkować je wewnętrznie ze strony głównej. Ale jeśli strona główna jest na te frazy mocno podlinkowany (anchory tutaj się mocno liczą) to przeniesienie mocy na te podstrony które mają rankować na te frazy zamiast strony głównej może być problematyczne.

Oczywiście trzeba też wtedy usunąć ważne elementy optymalizacji strony głównej (np. title) pod te frazy  na które chcemy przeskoczyć podstronami.

@s_matysik Dzięki:). W sumie to nie wiem jak to zrobić skutecznie. Podstrony na kluczowe zapytania pojawiają się wysoko w wynikach wyszukiwania. Mam jeszcze zrobione stałe przekierowanie ze starego adresu. Czy to może mieć wpływ na pozycję strony głównej? 

mam jeszcze jedno pytanie. mam dwa posty na blogu. blog nie jest ujęty w menu. nie rozwijam go. czy może to rzutować na pozycję strony głównej w wynikach wyszukiwania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności