Skocz do zawartości

Jak działa plugintheme.net i inne tego typu strony

stats1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak działają strony tego typu:

dodatkiwordpressa.pl
plugintheme.net

Przykładowo szablon dostępny na themeforest za 69$ mogę tam kupić za kilka dolców czy 20 zł, a przy zakupie miesięcznego abonamentu jeszcze taniej wychodzi. W jaki sposób taki szablon jest na licencji GPL i można go tak sobie sprzedawać?

Info z FAQ:

Cytat

Pliki dostępne na tej stronie są w 100% oryginalne. Żaden z plików nie został zmodyfikowany i nie zawiera złośliwego oprogramowania. Używamy ich nawet na naszej stronie!

Udostępniony produkt na naszej stronie, pochodzi od autora (ów) tego produktu. Zajmujemy się tylko rozpowszechnianiem ich. Możesz korzystać ze wszystkich plików na swojej stronie internetowej, nie martwiąc się o nic.

Jakoś mam wątpliwości, co do legalności tego procederu, no ale może ktoś się wypowie, czy można z tego korzystać bez obaw.

Mnie by zastanowiła jedna rzecz.Czyli to że na pierwszej z tej stron brak jakiegokolwiek kontaktu do firmy poza formularzem kontaktowym, brak nip, brak regon.

W regulaminie jest:

Sklep jest prowadzony przez firmę: DodatkiWordPressa, ul. Herbiniusa 12, 46-220 Byczyna,zwaną dalej „Administratorem sklepu”.

Szukając w CEDIG nie ma takiej firmy zarejestrowanej.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Whois nie sprawdzałem. Co nie zmienia faktu że w wyszukiwarce KRS też nie ma takiej firmy jak DodatkiWordPressa .

Ja bym nie kupił nic jeśli na stronie nie ma dokładnych danych od kogo kupuję.To firma ma obowiązek podać swoje kompletne dane a nie mam szukać po WHOIS.

13 godzin temu, Finan napisał:

brak jakiegokolwiek kontaktu do firmy poza formularzem kontaktowym, brak nip, brak regon

Omijam takie strony wielkim łukiem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pochodną stroną jest 

Cytat

wphocus.com

ale tutaj masz informacje z kim masz styczność.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

No i tu przynajmniej wiesz komu płacisz. A nie jakieś firmy widmo.Każda legalna firma podaje na swoich stronach pełne dane, mało tego ma taki obowiązek.

Jeśli z jakiegoś powodu tego nie robi = powinna się zapalić czerwona lampka.

15 godzin temu, Finan napisał:

klep jest prowadzony przez firmę: DodatkiWordPressa, ul. Herbiniusa 12, 46-220 Byczyna,zwaną dalej „Administratorem sklepu”.

Szukając w CEDIG nie ma takiej firmy zarejestrowanej.

Przed chwilą, Finan napisał:

Jeśli z jakiegoś powodu tego nie robi = powinna się zapalić czerwona lampka.

W takim świetle, to te "dodatki" mogą zawierać i inne dodatki  :ph34r:  .... O jakie chodzi chyba nie potrzeba pisać :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności