Skocz do zawartości

Początkujący nie czytają forum

AdamAGP

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem na taki pomysł...

Wiele osób odrazu po rejestracji zakłada tematy z pytaniami "jak xxx", "dlaczego x", "co z xx", "xxxx jak to możliwe" i inne.

Proponuję zakaz pisania postów przez użytkowników młodszych niż tydzień.

Nie wiem jak z technicznych aspektów, ale może zrobić także jakieś liczniki czytanych tematów? Tylko łatwo byłoby to oszukać, a zaduża moc obliczeniowa...

Pozostawałbym przy tym zakazie dla młodych. Jak zobaczą, że nie mogą pisać, więc może poczytają. I jeszcze odpowiednia informacja. Np.

"Twoje konto zostało założone bardzo niedawno. Poczekaj, aż upłynie tydzień od daty założenia konta. W tym czasie poczytaj przyklejone tematy i szukaj odpowiedzi na własne pytania, które Z PEWNOŚCIĄ znajdują się na tym forum.

Z poważaniem

Ekipa forum PiO

PS: Myślenie nie boli!

PPS: Autorzy tematów niewnoszących nowych zagadnień, bądź aktualności będą skutecznie blokowani."

O taki hardcore :)

Case study jak pozyskać więcej leadów

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tez mam wrazenie, ze na forum jest zdecydowanie za duzo pytan o rzeczy, ktore mozna LATWO wygrzebac szukajka, i w takich przypadkach odpowiedzi 'bylo', 'szukaj' itp. sa jak najbardziej uzasadnione, powiem wiecej, takie tematy powinny ladowac w koszu z odpowiednim komentarzem...

pomysl segregacji uwazam za nietrafiony: 1) chyba nie taka jest idea forum, 2) segregacja w ogole jest sama w sobie sliskim pomyslem 3) trzeba wziac pod uwage, ze np. liczba postow nie zawsze jest adekwatna do wiedzy (sa uzytkownicy ktorzy zdecydowanie wiecej czytaja i praktykuja niz dyskutuja)...

tyle krytyki :) a, zeby wypowiedz byla konstruktywna - proponuje zwracac uzytkownikom uwage na dobra konstrukcje tematu - od tego w duzej mierze zalezy skutecznosc szukajki, no i przyklejac te najczesciej walkowane problemy w dziale dla poczatkujacych...

pzdr,

jakob

szczerze, to macie problemy czasem jak przekupki na jarmarku i za przeproszeniem zamiast wypowiadać się na temat, to pieprzycie same głupoty. W sumie racja jest po obu stronach. Ale zauważcie jedno. Ja czytam to forum dość dokładnie i ten wątek też przeczytałem dokładnie. I co z tego mam?

NIC.

Bo najwięcej własnie jest tu takich dialogów w stylu, a bo ja napisałem 2000 postów to wiem więcej, a Ty masz 3 to spadaj na szczaw. A prawda jest taka, ze czasem może być zupełnie na odwrót co do wiedzy. Wg mnie ten temat powinno się już zamknąć ,zeby nikt się nie męczył z czytaniem, bo przecież nie jest to rozmowa konstruktywna. A chyba każdemu zależy, zeby się jak najwięcej nauczyć, a nie ciągle kłócić.

Trochę wyrozumiałości dla każdego i aby do przodu, a wszyscy na pewno skorzystają.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

zielony... po pierwsze ten dzial sluzy wlasnie do takiego (jak to okreslasz) pieprzenia glupot, widze ze jestes tu od niedawna wiec problem glupich pytan Ciebie akurat moze jeszcze specjalnie nie dotyczyc, ja natomiast rozumiem, ze niektorych (szczegolnie Tych, ktorzy poswiecaja czas zeby podzielic sie nami swoja wiedza, choc nie tylko ich) taka sytuacja moze draznic i zniechecac... czyli problem jednak jest i byc moze warto o nim porozmawiac zanim powaznie zdezorganizuje zycie forum...

poza tym przeczytaj jeszcze raz swoj post i zastnow sie co konstruktywnego wprowadziles nim do dyskusji (bo poza narzekaniem i powtorzeniem fragmentu mojej wczesniejszej wypowiedzi jest tam tylko troche interpunkcji) :)

pzdr,

jakob

w sumie ten wątek jest całkiem intrygujący, bo nikt nie chce tu pisać i najchętniej każdy zamknąłby ten temat, a jednak pojwiają się nowe wpisy. A co do zielonego, to od niedawna faktycznie jestem tu zarejestrowany, nie musisz sprawdzać moich danych :) , ale to wcale nie znaczy, ze od niedawna tu czytam!

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

hehe 'zielony...' odnosilo sie do nicka, nie do kompetencji ;) ja tez zdecydowanie wiecej czytam niz pisze :)

co do watku, mimo wszystko, wydaje mi sie, ze lepiej mowic o problemie zanim ludzie chetni do dzielenia sie swoja wiedza i dyskusji na SEOwe tematy uznaja, ze wygodniej im bedzie komunikowac sie tylko miedzy soba ;) poza tym dla nas - czytajacych - przebijanie sie przez setki idiotycznie powtarzanych pytan tez bedzie coraz bardziej uciazliwe...

pzdr,

jakob

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności