Skocz do zawartości

pytanie o zasady działania

Skalmar

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem testować tallink-a i mam pytanie.

Linki już pojawiły się na stronach,  ale czy trzeba je jeszcze jakoś dodatkowo indeksować?

I drugie pytanie:
Widzę, że są jakieś dwa rodzaje punktów: "Punkty #" i "Punkty na linki"
jedne i drugie się zmieniają po przydziale linków, o co w tym chodzi, jak są liczone?

769

Warto zindeksować, system ich nie indeksuje. Jeśli do 60 dni linki nie wpadną do indeksu, to ich koszt będzie zerowy wtedy. Ogólnie strony w linktaku ładnie się indeksują same (ale trzeba dać stronie czas). Strony które same się nie indeksują za bardzo nie mają na co liczyć w systemie.

Punkty na linki to ilość punktów, które już przeznaczyłeś na linki.

Punkty to ilość punktów jaką masz do wykorzystania.

Czy jest jakiś sposób na eksport przydzielonych linków?
Ale tylko, czyste linki bo ta funkcja w Grupie linków: "Eksport przydzielonych linków"  dodaje dodatkowe informacje, które trzeba by najpierw ręcznie (każdy z osobna) usunąć, żeby uzyskać czysty link nadający się do indeksera.

• 4 tygodnie później...

Witam
Mam stronę o motoryzacji gdy klikam pobierz zapotrzebowanie dla tej strony a tam domki modułowe, wesele, kredyty
Tematyka niezwiązana z motoryzacją.
Moje pytanie brzmi
Czy jak zrobię kategorie inne na stronie o motoryzacji i tam będę miał artykuły niezwiązane z motoryzacją a pasujące do zapotrzebowania dla strony to będzie ok??

.

Zapotrzebowanie - czyli to, co chcą linkujący. A linkujący chcą na stronie o motoryzacji mieć linki do domków modułowych, wesel i kredytów, bo dla nich akurat tematyka nie ma znaczenia. Dlatego tak to się pojawia.

Wszystko co wymieniłeś można podciągnąć pod stronę  z motoryzacją: domki modułowe, jakoś trzeba wszystko przetransportować, a to kwestia odpowiednich samochodów. Wesele - np. wynajem samochodów do wesela. Kredyty - tu też może być kilka pomysłów np. kredyt na samochód, leasing etc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności