Skocz do zawartości

Linkowanie kilku stron nawzajem & opinie

mateusz2209

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam powiedzmy 4 strony w jednej tematyce. Nazwijmy je Q, W, E, R. Wszystkie jakoś już rankują, jedne lepiej drugie gorzej.

I teraz pytanie, jak google patrzy na coś takiego.

Na stronie Q dodaje wpis "Opinie o stronie W" a tam ją 'oceniam', dodaje linka.

Na stronie E dodaje taki sam post z 'opiniami klientów' o stronie R. Oczywiście zostawiam też backlink.

Czy takie coś jest dozwolone? Widziałem w jednej branży że ktoś tak robi i mają całą masę takich stron.

Może dodam że są to raczej sklepy internetowe.

Dzieki za odpowiedź :)

@mateusz2209 Co masz na myśli dozwolone? Zgodnie z wytycznymi od Google żadne zdobywanie linków wpływających na ranking jest niedozwolone.

A realnie czy to coś da? Jeśli domeny są mocne, są podlinkowane, to coś pewnie da, ale 3 linki cudu nie uczynią.

Generalnie mozesz przelinkowac miedzy wszystkimi domenami i będa się nawzajem ciągnąc do góry :)

W Google wszystko jest dozwolone - tylko kwestia czasu i kary ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki Panowie za odpowiedzi :)

A taki schemat?

- na stronie Q dodaję zakładkę "Opinie o Q'

- na stronie W dodaję zakładkę 'opinie o Q'

i tak dalej i tak dalej...

nawet bez zostawiania linka.

Ma to jakiekolwiek znaczenie dla wyszukiwarki? Czy jest szansa na jakieś powiązanie stron przez Google i karanie, skoro nie linkują do siebie?

Wybaczcie za double (chyba że zedytuje to poprzedni post).

Już nawet nie chodzi o linkowanie czy podbijanie którejś ze stron, a o zrobienie małego monopolu na hasło 'opinie o Q' w wyszukiwarce. 

Dzięki :)

Wybaczcie za moje niezdecydowanie, wyrażę się troszkę jaśniej :)

Czy na swoim blogu/sklepie mogę dodać podstronę "Opinie" gdzie o tym właśnie blogu/sklepie będą opinie? (pisane przeze mnie/przez klientów) - dla podbicia frazy "opinie o <nazwa_sklepu>

No i drugie pytanie, czy na innym blogu/sklepie o podobnej/identycznej tematyce mogę dodać zakładkę opinie o tym pierwszym blogu/sklepie?

PS: powiedzmy że wersja bez zostawienia jakichkolwiek linków.

Dzięki z góry :)

@mateusz2209 Przetestuj i zobaczysz czy to coś da w kontekście SEO. 

Co do ewentualnego negatywnego efektu - jakieś kary ze strony Google, to raczej nie powinieneś się obawiać.

Dnia 4.11.2019 o 12:31, mateusz2209 napisał:

Czy na swoim blogu/sklepie mogę dodać

Ależ oczywiście! To przecież Twoja strona :)

Jeśli uważasz, że będzie to użytecznie i zwiększy sprzedaż, to tak rób. Nie patrz na wytyczne Google. Za tydzień będą nowe, zupełnie przeciwne do obecnych.

Z linkiem czy bez nie licz na duży efekt (kwestia skali).

Na zasady Google trzeba niestety patrzeć z przymrużeniem oka. Po pierwsze to nie wyrocznia ani prawo i możesz co tylko chcesz to TWOJA STRONA, najwyżej nie polubią. Po drugie Google mówi jedno a robi drugie i często zmienia swoje upodobania i wytyczne.

Wszystko, nawet spam robiony z głową i w umiarze daje radę.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności